Interaktivni dodatki:






Datum: 6. DEC 23 - ZANIMIVOSTI

Začnite obrok s sladico

Strokovnjaki pravijo, da boste imeli apetit lažje pod kontrolo, če začnete obrok s sladico

Vsi vemo, da je skrivnost dobre diete, kako pojesti manj energije. Britanski raziskovalci iz Imperial College of London so ugotovili, da je naš največji problem, ker ne jemo pravilno. Pravijo, da je obrok vedno treba začeti s sladkim, ker to pozitivno vpliva na možgane.

Po mnenju Britancev je potrebno najprej zadovoljiti možgane, zato jim je potrebno dati takšno hrano, ki bo dala telesu hitro energijo. Vsekakor mora biti sladka jed pred slano. Ko zadovoljimo osnovne potrebe, možgani niso več obremenjeni s hrano in apetit boste lažje obvladali. V telesu imamo namreč proteine, ki štejejo, koliko glukoze smo pojedli. Če je dnevni vnos premajhen, potem telo dobesedno hlepi po več škroba, več energije, kar povzroča prenajedanje. Če pa sladkemu damo prednost, raziskovalci obljubljajo, da boste na ta način, tudi če niste na dieti, pojedli četrtino manj energije, z nekaj samodiscipline pa tudi do 50 %.

Ob tem pa moramo spomniti še na en problem. Britanci so namreč znani, kot počasni jedci, kar pa v naših krajih ni običaj. Reakcijski čas možganov je 20 minut, kar pomeni, da gornji nasvet velja le, če sladico jeste dobre četrt ure.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani