Interaktivni dodatki:






Datum: 6. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj si ženske dajo kumare na oči?

Gotovo ste že v kakšnem filmu videli, da v kozmetičnih salonih ženskam poveznejo čez oči kumare. Ali veste zakaj?

Zanimivo je, da nihče prav zares ne ve, zakaj so kumare na očeh sploh dobre, to početje pa sploh ni od včeraj, ker so že v zapisih starih 3000 let ženske uporabljale podobne lepotne kure.

O blagodejnih učinkih kumar na kožo so pisali že stari Grki in Rimljani, ki pa so bili še posebej jezni na svoje sosede, ker so pri njih uspevale velike kumar, pri Rimljanih pa kumarice, ki jih danes uporabljamo za vlaganje. Premožni Rimljani so tako imeli dovolj veliko zalogo kumar za čez celo leto, Rimljanke pa so s podobnimi preparati (seveda brez kemije) že takrat ohranjale mladosten videz.

Danes bi sodobna tehnologija morala znati odgovoriti na vprašanje, kaj lepotnega se skriva v kumarah. A enoznačnega odgovora ni.

Kumare imajo precej nenavadno sestavo. 90 do 96 % predstavlja voda, ostalih nekaj odstotkov pa prav v ničemer ne odstopa od podobne zelene zelenjave. Nekateri verjamejo, da vlaga kumaric pomirja oči, vlaži kožo in preprečuje zabuhlost in nastanek podočnjakov.

Spet drugi pravijo, da je skrivnost v razmeroma slabi toplotni prevodnosti. Kumare so običajno za nekaj stopinj hladnejše od okolice in tako skrbijo, da je koža napeta in gladka.

Tretji ne verjamejo ničemur in v kumarah na očeh vidijo samo znak prepotentnosti in razsipnosti.

Danes kumare ne uporabljamo samo v kozmetiki. So zanimiv dodatek h koktajlom, lahko so samostojne jedi, Italijani jih imajo radi v solati. Poznana je tudi kumaričina dieta, ki vam mimogrede še pomladi kožo ...

Če sodite med tiste, ki kumare raje jeste, jih nikar ne kuhajte, ali vlagajte. Najboljše z sveže, še posebej mlade, ki nimajo dozorelih semen. S kuhanjem namreč kumare izgubijo še zadnjo trohico hranljivih snovi, predvsem selena in silicija. Prvi pomaga pri premagovanju raka, slednji pa spodbuja čiščenje telesa.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani