Interaktivni dodatki:






Datum: 27. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Za kaj je dober hruškov sok

Hruškov sok pomaga pri želodčnih in črevesnih težavah in ohranja imunski sistem

Hruške so bogate s celulozo, minerali in vitamini C in B, imajo veliko vlaknin, magnezija, kalcija in kalija. Hruške pomirjajo, uravnavajo črevesno floro, pomagajo pri zaprtju in pri čiščenju telesa, uravnavajo pa tudi delovanje jeter, žolča in trebušne slinavke. Že samo ena hruška na dan izboljša izločanje inzulina, čeprav zaradi visoke vsebnosti fruktoze hruške niso priporočljive za sladkorne bolnike.

Hruškov sok je eden najboljših, najbolj hranljivih in najbolj vitaminskih zimskih sadnih sokov, kar jih je v naših krajih. Seveda imamo v mislih naravni sok iz sveže stisnjenega sadja.

Industrijsko pripravljeni sokovi nimajo niti desetine hranilnih moči, kot doma stisnjeni, poleg tega pa je v kupljenih sokovih dodano sladilo, barvilo, aroma in kup konzervansov.

Najboljša kombinacija doma stisnjenega soka je, če hruški dodate sok limone in kivija, odličen nadomestek za zajtrk pa je kombinacija hruške, korenčka in jabolka.

Še to: hruškov sok je lahko tudi nadomestilo za sladkor. Če soku odvzamemo vodo (1/8 je gostega dela, 7/8 pa vode), so tri žlice zgoščenega hruškovega soka enake dvema žlicama sladkorja. Veliko gospodinj, ki ne uporablja klasičnega sladkorja, si tako pomaga s hruškovim sokom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani