Interaktivni dodatki:






Datum: 25. FEB 24 - ZANIMIVOSTI

Zakaj so Japonci obsedeni z vodo

Pitje vode na tešče je na Japonskem postala prava obsesija. Preverite zakaj!

Številne raziskave so pokazale, da je pitje mlačne vode na tešče zelo pomembno za ohranjanje zdravja, a nihče prav ne ve, zakaj so tem priporočilom verjeli Japoncu, drugod pa tako množičnega odziva ni bilo.

Raziskave, ki so jih povzeli praktično vsi mediji (tiskani in spletni), so razlagali, da redno pitje vode na tešče pomaga pri glavobolih, težavah s srcem in ožiljem, astmi, gastritisu, diareji, bronhitisom ... To pa je samo vrh ledene gore. Šele, ko so Japonci začeli množično slediti vodni dieti, so se pokazale prave.

Kakšna je japonska vodna dieta?

Še preden si operete zobe, poskusite popiti 640 ml vode. Ja, to je več kot pol litra! Številka je pomembna, ker je takšna na tešče povprečna prosta prostornina v želodcu, pomembno pa je, da želodec napolnite prav z vodo, ki je edina stvar, ki nima energije (tudi negativnih ne, ki bi odvzemale telesu energijo).

Da gre za zelo uspešno dieto, kaše statistika. Na Japonskem se je v lanskem letu občutno zmanjšalo število obolenj za gastritis, diabetes in artritis, vse to pa so bolezni, ki se jih da pozdraviti samo z vodo. Podrobne analize po pokazale naslednje:

  • Visok krvni pritisk: da si normalizirate pritisk, pijte vodo na tešče 30 dni. Prvi učinki bodo vidni že po enem tednu.
  • Gastritis: dovolj bo 10 dni pitja vode. Potem počakajte 10 dni in po potrebi nadaljujte.
  • Diabetes: 30 dni rednega pitja na tešče občutno zmanjša količino sladkorja v krvi.
    Artritis: 3 dni pijte vodo na tešče, nato počakajte teden dni in, če ne opazite negativnih učinkov, vztrajajte s pitjem vsaj še dva tedna.

Kadar gre za resnejše težave, se o nameravanem početju posvetujte s svojim zdravnikom, ker pa preveč vode v telesu lahko povzroči druge skrbi ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani