Interaktivni dodatki:


(Sundayworld.com)



Datum: 12. FEB 24 - ZANIMIVOSTI

Zgodba o pščenični travi: zmaga narave, poraz farmacije

Vsake toliko se kdo spomni na zdravilne učinke mlade pšenice - tokrat je vse medije vznemiril ostareli Irec, ki je premagal raka na črevesju

Pred štirimi leti je takrat 70-letnemu Dannyju McDonaldu iz kraja Dunaff na Irskem dobesedno eksplodiral tumor na črevesju. Prišlo do je močnih notranjih krvavitev in samo hitremu posredovanju zdravnikov se lahko Danny zahvali, da je preživel. Vendar to ni bil najhujši del zgodbe. Ko je Danny nekoliko okreval, je prišel trenutek resnice: zdravniki so ugotovili, da se je njegov rak na črevesju razširil po celem telesu in, da ga čakajo težke operacije, kemoterapije in obsevanja. Samo, če bo dovolj močan, so mu dejali zdravniki, bo preživel.

Danny ni dolgo razmišljal in je še isti dan zavrnil medicinsko pomoč. Zdravniki, ki so njegovi odločitvi nasprotovali, so mu napovedali največ 3 mesece življenja.

Pšenična trava

Kot je povedal Danny v intervjuju za Sunday World, je sam pri sebi čutil, da kemoterapij ne bo preživel, nekaj upanja pa mu je dala zgodba o pšenični travi, ki mu jo je pred leti pripovedoval kolega.

Spremenil je način prehranjevanja in se strogo držal bolnišnične diete. Začel je tako, da je 3-krat na dan popil kozarec vode zmešane z žličko pšenice v prahu.

Že po enem tednu so bile bolečine v trebuhu bistveno manjše.

Dieto je nadaljeval tako, da je vsak dan k zdravilnemu napitku dodal eno žličko. Tako je prvi dan popil 10 gramov pšeničnega prahu (to je približno 3 žličke), drugi dan 20 gramov, tretji 30 gramov ... To je stopnjeval tako dolgo, dokler ni njegov dnevni obrok znašal 240 gramov pšenične trave na dan.

To je bil zanj prelomen trenutek.

Bolečine v trebuhu so skoraj povsem izginile. Počutil se je veliko bolje. Tudi poredil se je. Zdravniki pa niso mogli verjeti, da se je njegovo zdravstveno stanje skoraj povsem popravilo. Danny je po enem mesecu prenehal jemati zdravila.

Naravna trava ali koncentrat

Ko se je Danny odločil za takšno zdravljenje, je vedel, da bo potreboval velike količine pšenične trave, ki jo je začel kar sam pridelovati. Pri pšenici je namreč zanimivo, da je, preden zrnje dozori, povsem zelena in z ničemer ne spominja na žito. Ko pšenica doseže višino 15 do 20 centimetrov, ima v sebi največ nutricistične moči in je takrat najprimernejša, da jo nasekljate in pomešane z vodo, ali sokom popijete. Danny sicer na prvo mesto postavlja vodo, a je tudi domač jabolčni sok lahko zelo koristen.

Danes je mogoče v specializiranih trgovinah dobiti tudi koncentrate pšenične trave (gre za pšenični prah oziroma posušeno pšenično travo). pri koncentratih bodite pazljivi na to, kako je pridelan, o zaužitih količinah pa se posvetujte z zdravnikom. Vsekakor začnite jemati po eno žličko na dan in potem postopoma povečujte količine.

Kaj se skriva v pšenični travi?

V pšenici se očitno res dogaja nekaj nenavadnega in to prav v trenutku, ko se iz zelene trave prelevi v zlato klasje. Danes vemo, da je v travi 82 od 92 mineralov, ki se nahajajo v zemlji. Žlička mlade pšenice (3 grame) ima isto količino mineralov, kot pol kilograma domačega sadja.

Mlada pšenica ima vitamine A, C, B, E in K, ogromno kalcija, magnezija, železa, cinka, kalija, fosforja, kobalta ... Ogromno aminokislin in encimov. Uničuje rakave celice in razstruplja telo. Pomirja prebavo in ščiti pred boleznimi srca in ožilja. Še posebej se uživanje pšenične trave priporoča ljudem z oslabljenim imunskim sistemom, po ekstremnih fizičnih naporih (maratonce), po operacijah, celo diabetikom pomaga pri uravnavi sladkorja. Klorofil v pšenici ščiti pred rentgenskim sevanjem iz bolnišnične opreme in celo iz mikrovalovnih pečic. Pomaga pri celjenju ran (tudi notranjih) ...

Danny McDonalds danes

Danny je danes star 74 let, še vedno pije pšenično travo, po njegovi evidenci pa je že več kot 2600 ljudi, ki so se držali njegove metode, premagalo hudo bolezen. Prav tako ima v stanovanju svoj nasad pšenične trave.

Zgodba vztrajnega Irca ni pomembna samo zaradi srečnega konca in še ene zmage naravnih metod nad farmacevtskimi, pač pa gre za možnost izbire, ki je v težkih trenutkih še kako pomembna. Danny v svoji zgodbi ves čas poudarja, da je ves čas pšenične diete jemal tudi zdravila in se držal stroge diete.



Zgodba o pščenični travi: zmaga narave, poraz farmacije
(Sundayworld.com)

Zgodba o pščenični travi: zmaga narave, poraz farmacije
(Sundayworld.com)
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani