Interaktivni dodatki:






Datum: 11. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Dvojec, ki dela čudeže: med in cimet

Med in cimet imata veliko zdravilnih lastnosti, lahko pa ju uporabite na več zanimivih načinov

Optimalno razmerje sta dve žlički medu in žlička cimeta. V takem razmerju bo dvojec najučinkovitejše zdravilo proti parazitom, bakterijam, hkrati pa ima še čistilne lastnosti. A med in cimet imata še veliko drugih pozitivih lastnosti-

Kombinacija medu in cimeta ima močan antiseptičen in antibakterijski učinek. Pomaga pri boleznih srca, preprečuje infekcije in vnetja sečnih kanalov. Popravlja prebavo, pomaga pri prehladu in zobobolih ter odstranjuje akne.

Kombinacija medu in cimeta daje energijo ter pomirja, a je učinek odvisen od tega, kaj bi radi dosegli.

Srčna obolenja
Cimet in med zmešajte in ju namažite na kruh. Če boste to jedli za zajtrk, boste zmanjšali nevarnost za srčne bolezni, zmanjšali nivo holesterola v krvi in popravili srčni utrip.

Okužba mehurja
V kozarec toplega mleka vmešajte 2 žlički cimeta in žlico medu. Ta kombinacija bo uničila vse trebušne bakterije.

Prehlad
Vsaj tri dni zapored vsako jutro vzemite žlico medu in 1/4 žličke cimeta. Na ta način lahko ozdravite tudi kronični kašelj in vnetje sinusov.

Odpadanje las
Zmešajte 3 žličke toplega olivnega olja, žlico medu in žličko cimeta. Vse skupaj nanesite na lasišče in pustite vsaj 15 minut. Ta kombinacija okrepi korenine in prepreči izpadanje las.

Slaba prebava
20 minut pred obrokom pojejte 2 žlički medu in žličko cimeta. Ta kombinacija pomaga pri prebavi tudi najtežje hrane.

Akne in mozolji
3 žlice medu in žličko cimeta dobro premešajte, mešanico pa pred spanjem nanesite na mozolj ali na mesto, kjer se vam mozolji največkrat pojavljajo. Naslednje jutro sperite s toplo vodo, po dveh tednih pa mozoljev na namazanem predelu zagotovo ne bo več.

Hujšanje
V kozarec mlačne vode dajte pol žličke cimeta, pokrijte in pustite stati 30 minut. Ko se ohladi, dodajte žlico medu. Pol skodelice popijte pred spanjem, drugo polovico pa pokrijte in dajte v hladilnik. Zjutraj na tešče popijte preostalo polovico. Če boste to redno pili vsak dan, potem lahko računate na 3 kilograme manj v 7 dneh.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
med
 
cimet
 
limona
 
mleko
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani