Interaktivni dodatki:


(Mmmglawblog)



Datum: 30. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Kdaj piti čaj, kdaj mleko in kdaj sok

Naše telo potrebuje veliko tekočine in ni vseeno, kdaj in kaj pijemo

Mleko
Za mleko je zajtrk najprimernejši čas. Po mnenju avstralskih raziskovalcev, mleko pomaga kontrolirati apetit. Raziskave so namreč pokazale, da tisti, ki so zjutraj popili kozarec mleka, so za kosilo pojedli 30 % manj energije. Nekateri prakticirajo kozarec vročega mleko tudi zvečer, ker pomaga pri spancu in pomirja, čez dan pa namesto mleka raje popijte več vode.

Sok
Že res, da niso vsi sokovi enaki, tudi nivo energije je različno (vsi sokovi imajo veliko, preveč energije). Vseeno pa vam lahko priporočimo kozarec ananasovega soka po večerji, ker vsebuje veliko bromelinoma, encima, ki pospešuje prebavo.

Zeleni čaj
Približno pol ure po kosilu je najprimernejši čas za čaj. Vsebuje namreč dovolj kofeina, da boste imeli dovolj energije do večera, hkrati pa vsebuje dovolj katehina, ki ščiti pred boleznimi srca in preprečuje razvoj rakastih celic. Pitje čaja prej ali kasneje vam lahko zmeša bioritem.

Voda
Kdaj je pravi čas za pitje vode? Kadarkoli. Pomembno je, da pijete čim več vode, da je ne pijete prehitro in ne premrzle, ker povzroči koagulacijo maščob. Preverite, koliko vode morate popiti na dan.

Izračun potrebne dnevne količine vode

Izračun velja pri minimalni telesni aktivnosti (pol ure sprehoda).
, težek kg, potrebuje na dan 0 litrov vode (to je 0 kozarcev po 2 dcl).
Upoštevajte, da približno 30 % vode (v vašem primeru 0) dobimo s hrano.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani