Interaktivni dodatki:






Datum: 14. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj bi morali vsak dan pojesti vsaj eno kumaro

Kumar nikar ne lupite, saj je lupina polna vitamina C - ena kumarica ima kar 12 % dnevne potrebe po tem vitaminu

Kumare so ena najbolj razširjenih rastlin iz družine bučevk. Izbirajo iz vzhodne Indije, pri nas pa so jih poznali že v antiki. Plod je zelen, trd in tudi surov užiten. Kot vse jagode sprosti semena šele, ko zgnije meso. Sestavljene so iz 97 % vode, 100 gramov kumar pa ima manj kot 41 J (10 kalorij).

Kumare so tudi zelo koristne za zdravje. Skrbijo za hidratacijo telesa. Če nimate navade piti veliko vode, pojejte vsaj eno kumaro.

Kumare hladijo od zunaj in znotraj. Če vam je vroče, pojejte eno svežo kumaro. Kumare pomagajo tudi pri opeklinah, vlažijo kožo in jo naredijo elastično.

Kumare razstrupljajo, odpravljajo strupe iz telesa in so celo dobre za odpravljanje ledvičnih kamnov. Kumare so odlične tudi pri zakisanosti telesa.

Zaradi visoke vsebnosti vode in malo energije sodijo kumare med superživila, ki pomagajo pri hujšanju, uravnavajo prebavo in lajšajo želodčne težave. Poleg tega kumare pomagajo proti zaprtju, zaradi veliko vlaknin, kalija in magnezija pa učinkovito uravnavajo krvni pritisk. To velja tako za nizek, kot tudi visok pritisk.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani