Interaktivni dodatki:


(Ultimatecityfitness.com)



Datum: 29. AVG 23 - ZANIMIVOSTI

Kam s presežkom kože po hujšanju?

Tudi koža potrebuje svoj čas, da se prilagodi novim telesnim meram, zato hujšajte počasi in potrpežljivo, ker vam bo tako prihranjeno veliko težav, pa še zgledali boste bolje.

Zdravo hujšanje je, če izgubite 500 do 800 gramov na teden. Vse, kar je več, ima lahko negativne posledice. Mnogi, ki jih uspe na hitro shujšati se tako ubadajo s problemom odvečne kože. Že res, da se koža prilagaja, vendar pa je hitrost prilagajanja odvisna od vrste dejavnikov. Najprej seveda od obsega izgubljenih kilogramov. Potem od časa. Ni vseeno, ali ste shujšali, ker ste se pred kratkim zredili, ali pa ste se odločili za hujšanje po več letih presežnih kilogramov? Poleg tega na regeneracijo kože vpliva tudi starost, na koncu pa ne pomaga nič druga, kot kirurški poseg. Na splošno velja, da če izgubite več kot 25 kilogramov, po naravni poti kože ni mogoče več spraviti v prvoten položaj.

Kakorkoli ... Obstaja 5 nasvetov, kako med in po hujšanju vseeno poskrbeti za kožo, da bo napeta in čvrsta in, da bo sledila vaši novi postavi. Velja si jih zapomniti.

1. Telovadba
Zdravega hujšanja brez telovadbe tako in tako ni. Z redno telovadbo se krepijo mišice, povečuje se tudi mišična masa, koža pa je zaradi potenja tudi bolj elastična. Ni vam treba postati mojster bodybuildnga, le pozorni bodite na tiste predele telesa, kjer ste izgubili največ kilogramov.

2. Pijte veliko vode
Vsi vemo, da je voda osnovni gradnik za zdravo in elastično kožo, poleg tega nam veliko pitja pomaga pri razstrupljanju telesa. Že res, da je priporočljivo popiti vsaj 2 litra vode na dan, vendar je to odvisno od telesne aktivnosti in tudi vremena. Vodo morate piti ves dan in poskrbite, da ne boste nikdar žejni.

Izračun potrebne dnevne količine vode

Izračun velja pri minimalni telesni aktivnosti (pol ure sprehoda).
, težek kg, potrebuje na dan 0 litrov vode (to je 0 kozarcev po 2 dcl).
Upoštevajte, da približno 30 % vode (v vašem primeru 0) dobimo s hrano.

3. Masaža
Masaža blagodejno vpliva tudi na odvečno kožo in pospeši procese regeneracije. Masaža poveča koži elastičnost in pomaga pri razvoju mišic. Poleg masaže je dobro uživati še hrano z veliko vitamina E, za večjo elastičnost pa pri jedi uporabljajte mandljevo ali kokosovo olje.

4. Redni piling
Redno odstranjevanje odmrle povrhnjice čisti kožo, pospešuje regeneracijo, s tem pa najbolj učinkovito odstranjujete odvečno kožo. Priporočljivo je imeti vsaj tri piling tretmaje na teden, pa tudi po tuširanju se vsakič dobro obrišite z grobo brisačo.

5. Zdrava prehrana
Hrana z malo nasičenimi maščobami, malo sladkorja, veliko vitaminov in mineralov pomaga telesu in koži pri regeneraciji. Zlasti vitaminsko bogata hrana pospeši regeneracijo kože. Pozorni bodite še na omega-3 maščobne kisline, ki prav tako zdravijo kožo in zmanjšujejo vnetne procese na koži.

Na žalost je boj z odvečno kožo dolgotrajen, operativni poseg pa zelo boleč. Imejte to pred očmi, ko boste naslednjič razmišljali, ali se pregrešiti, ali ne.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani