Interaktivni dodatki:






Datum: 21. JUN 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Dijeta z bananami, ki je obnorela Japonke

Na Japonskem se je poraba bana dobesedno čez noč povečala za 30 %, razlog pa je dieta, ki jo je objavila neka ženska revija.

V poplavi diet je sploh čudež, da kakšna doživi takšen uspeh, kot ta z bananami. Vse več Japonk, ki so že preizkusile to metodo, poroča, da so v enem tednu shujšali za 5 kilogramov, pa jim pri tem ni bilo treba pretirano telovaditi, pa tudi njihov jedilnik je bil le malo okrnjen. Poleg tega gre za poceni in preprosto dieto, ki ne zahteva priprav in težko dostopnih sestavin. Poleg tega pa je še zelo pomembno, da jeste zrele banane (lahko imajo temno lupino), kar še dodatno olajša dieto.

Kakšna je skrivnost shujševalne diete z bananami?

Zajtrk
Za zajtrk je dovoljeno pojesti samo eno banano. Jesti jo morate zelo počasi. Če ste po 20 minutah še vedno lačni, lahko pojeste še eno banano. Pomembno je, da vmes naredite vsaj 20-minutni premor, da lahko telo v miru prebavi prvo banano. Če boste tudi po drugi banani še lačni, se boste morali zadržati. Ena banana je optimalna, dve sta pogojno dopustni, več pa ne.

Kosilo in večerja
Kosilo in večerja naj bosta takšna, kot običajno. Tudi velikost porcije naj bo enaka. Razlika je le, da se v času diete morate odpovedati sladici, škrobu (krompirju, rižu) in ogljikovim hidratom (kruhu, sladkorju, beli moki). Ko boste oboje odstranili, boste šele videli, kako malo zdrave hrane pojeste. Zato je pomembno, da je začetna porcija nespremenjena, ker v povprečju tako in tako pojemo med 40 in 60 % balasta.

Če skrajšamo: porcije za kosilo in večerjo morajo biti pol manjše, kot sicer.

Voda
Od pijač je dovoljena samo voda. Piti jo morate v majhnih požirkih in zelo počasi. Pri tem pa upoštevajte še, da ima pitje podobne lastnosti, kot prehranjevanje, zato tega nikdar ne kombinirajte in pazite, da med obrokom in popitim kozarcem preteče vsaj 20 minut.

Alkohol je v času diete strogo prepovedan.

Prigrizek
Med kosilom in večerjo je včasih veliko časa in še več priložnosti, da se pregrešite. Zato je zelo pomembno, da si na polovici časa med kosilom in večerjo privoščite prigrizek. Popijete lahko skodelico kave. Jeste lahko korenček, tudi kakšno skromno porcijo solate. Dovoljeno je pojesti tudi dve kocki čokolade, ali kak nizkokaloričen keks.

Krofi, sladoled, čips, grisini in ostala slana peciva, niso dovoljeni.

Spanje
Če želite resnično shujšati, morate hodi spat vsaj eno uro prej, vendar nikakor ne po polnoči. Naj vas ne zavede televizija, da boste ob njej zaspali. Statistika kaže, da je 70 % ljudi pred televizorjem prej lačnih, kot zaspanih.

Hoja
Te točke moški gotovo ne bodo razumeli: čim več morate biti na nogah in narediti čim več korakov. Povedano drugače: dieta z bananami vas spodbuja k shopingu s kolegicami. Če boste na nogah in v gibanju, vam ni treba misliti na nobeno dodatno telovadbo. Kilogramov se boste znebili na naraven način.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
dieta
 
banane
 
ogljikovi hidrati
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani