Interaktivni dodatki:


Datum: 19. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

10 živil za jesensko razstrupljanje

Razstrupljanje telesa ni modna muha, pač pa priložnost, da iz telesa spravimo strupe. Če le imamo ustrezno prehrano.

Objavljamo seznam najučinkovitejših živil, ki nam lahko koristijo pri razstrupljanju in, ki bi jih morali pogosteje jesti. Razstrupljanje ni koristno samo takrat, ko smo bolni, še bolj je pomembno, da čistimo telo, da ne bi zboleli. Mnogi tudi spodaj našteta živila postavljajo na seznam super živil, ker so njihovi pozitivni učinki vsestranski.

1. Avokado
Avokado ima zelo veliko rastlinskih beljakovin in nenasičenih maščob, zato je dober za srce in ožilje, celi notranje poškodbe in je bistven za detoksifikacijo jeter.

2. Brusnice
Imajo izredno veliko antioksidantov, ki ščitijo celice pred poškodbami in nestabilnimi molekulami oziroma prostimi radikali. Vse so so namreč simptomi, ki v skrajni fazi povzročijo raka. Preprečujejo tudi okužbe sečil, urejajo prebavo, še posebej odvajanje vode, urina.

3. Zelje
Zelje ima visoko vsebnost žvepla, glukozinolator, ima veliko vitaminov, vlaknin in še posebej mineralov, kar je bistvenega pomena za ohranjanje črevesne flore.

4. Limone
Začnite dan s sokom svežih limon, ker vas bo po kozarcu nesladkane limonade minila vsa lakota. Zelo dobro med drugim tudi ščitijo jetra, veliko vitamina C in antioksidantov pa izredno dobro topi in pomaga odstranjevati kemikalije iz telesa. Lupine limon, če so bio pridelane, so običajno bolj zdravi, kot si mislite.

5. Brokoli
Zelo pomembno je, da veste, da gre za domač brokoli, ki je je najboljši surov. Je izredno učinkovit preprečevalec razvoja bolezni raka, metastaz, tumorjev ... Brokoli vsebuje dvakrat več vitamina C, kot pomaranče. Pri brokoliju je pomembno tudi to, da vsebujejo encime, ki urejajo in pospešujejo prebavo.

6. Česen
Škoda, da ima tako močen volj, ker bi ga sicer pogosteje uporabljali. Mnogi zato raje uporabljajo izvlečke. Česnovo olje je zelo zdravilno.

7. Rdeča pesa
Surova je sicer boljša za kuhanje, a pesa med drugim vsebuje tudi betacianinov, ki daje pesi značilno barvo, v resnici pa je to izredna razstopina za bolj proti raku, pospešuje delovanje jeter in žolča.

8. Grenivke
Čeprav grenivke vsebujejo veliko sadnega naravnega sladkorja. Dobre so pri shujševalnih dietah, vendar raziskave kažejo, da bi za viden učinek hujšanja vsak dan morali pojesti 40 grenivk. So pa grenivke pomembne, zato, ker st že dve na dan lahko izredno učinkovita zaviralca rakastih bolezni.

9. Sončnična semena
Imajo visoko vsebnost vitamina E, semena pospešujejo razstrupljanje jeter, znižujejo holesterol, telesu dajejo energijo ... Sončnična semena so zelo priporočljiv prigrizek med obroki.

10. Leča
Znižuje holesterol, uravnava nivo sladkorja v krvi, razstruplja telo in čisti notranje organe. Lečo so nekoč pogosteje uporabljali, danes pa smo nanjo skoraj pozabili.10 živil za jesensko razstrupljanje
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani