Interaktivni dodatki:


(Diyprojects.tips)



Datum: 4. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Dva primera, ko so grenivke lahko škodljive

Grenivke spadajo med bolj zdravo sadje vendar le, če ste zdravi - Še posebej bodite pozorni pri otrocih ...

Jetra so glavni katalizator v telesu in imajo pomembno vlogo v metabolizmu. Jetra med drugim skrbijo za krvno sliko, za maščobe v krvi, holesterol, sladkor, pretvarjajo aminokisline v glikogen ... Ključna naloga jeter pa je, da ščitijo telo pred škodljivimi toksini, ki pa jih je v sodobni hrani vedno več. In ker tudi jetra ne zmorejo kar naprej delati čudežev, se sčasoma nevarni toksini začno kopičiti v telesu, kar povzroča vrsto težav.

Prečiščevalne diete, nekateri raje prisegajo na poste, so v današnjem času že skoraj nuja.

In tu nastopijo grenivke.

Če želite telo očistiti strupenih snovi, potem ne smete jesti grenivk. Čeprav gre za zdravo sadje z veliko vitamini in minerali, pa upočasnjujejo in celo blokirajo encim CYP314, ki je odgovoren za ločevanje toksinov od zdravih snovi. Gre za najpomembnejši encim, ki je potreben pri izločanju strupov iz telesa in že samo majhen kos grenivke lahko izniči vašo celodnevno razstrupljevalno dieto.

Druga kombinacija, kjer grenivke niso zaželene, so zdravila. Če jemljete zdravila, potem bo njihov učinek bistveno manjši če jeste še grenivke. Razlog je podoben, kot pri razstrupljanju. Ta isti encim CYP314 bistveno zmanjša učinkovitost zdravil, na kar morate biti previdni še posebej pri otrocih.

Za konec pa še to: če ne jemljete zdravil in, če niste na razstrupljevalni dieti, so grenivke med najbolj zdravimi citrusi, njihov sok pa topi maščobe, uravnava prebavo, izboljšuje počutje, zavira apetit ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani