Interaktivni dodatki:






Datum: 3. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

V katerem primeru je pivo vaš zaveznik zdravja

Pivo ni samo pijača za zabave, je lahko tudi vsestransko koristno prehransko dopolnilo

Po vsaki večji telesni aktivnosti telo poleg vode potrebuje tudi hranljive snovi in energijo. Pivo je idealen napitek, ker poleg 90 % vode vsebuje še veliko vitaminov B, vlaknin, od mineralov pa predvsem kalij, silicij in magnezij. Poleg tega ima pivo tudi čistilne lastnosti, krepi kosti (visoka vsebnost silicija povečuje mineralno gostoto kosti), pomirja in blaži bolečine. Če vas skrbi, da vas bodo po intenzivni telovadbi naslednji dan bolele mišice, lahko te bolečine občutno omilite prav s pivom. Prisotnost alkohola je v tem primeru celo dobrodošla, ker telo vse hranljive snovi hitreje absorbira, seveda pa ima tudi pivo brez alkohola podobno koristne lastnosti.

Nekateri nutricisti celo priporočajo redno pitje piva predvsem starejšim moškim in ženskam po menopavzi. Pri tem imajo seveda v mislih le kozarec na dan. Vsako pretiravanje je škodljivo (ne pozabit, da ima pivo veliko kremna, ki se nabira v telesu). Tudi zdravniki bolnikom z ledvičnimi kamni priporočajo pitje piva ...

Ker pa pivo ni enako pivu, je pomembno, da poznate njegovo sestavo. Pozorni bodite na silicij, ki blaži in preprečuje osteoporozo, saj vrste piva, ki so dostopne na slovenskem trgu lahko vsebujejo od 6,4 do 56,5 mg/l. Načeloma velja, da piva, ki imajo visoke koncentracije sladu in hmelja, vsebujejo več hranljivih snovi in imajo močnejše pozitivne učinke.

Priporočljiva dnevna količina piva za moške je 660 ml na dan, za ženske pa 330 ml na dan. Pazite le, da pivo nima več kot 5 % alkohola. Če se boste tega držali, potem vam ni treba skrbeti za pivski trebušček. Pivo v zmernih količinah ne redi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani