Interaktivni dodatki:






Datum: 5. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Smooothi proti zamašenem nosu

Ali se tudi vi zbujate z zamašenim nosom? Ste vedeli, da lahko ta program omilite z okusnim smoothijem, ki bo všeč celo otrokom?

Zamašen nosi ni nedolžen pojav. Kaže lahko na resne probleme s sinusi, vpliva na kakovost spanca in posledično tudi na presnovo, lahko povzroča glavobole, vrtoglavice. Takrat, ko bi se moralo telo odpočiti, se bori s premajhnim dotokom zraka, kar lahko povzroči vrsto težav: od povišanega pritiska do povišanega sladkorja v krvi. Problem zamašenega nosu je pri otrocih lahko celo življenjsko nevaren.

Klasičen akutni sinusitis je vnetje sinusov in je pogostejši pri ljudeh s senenim nahodom. Morda niste vedeli, vendar mlečni izdelki v večernih urah zmanjšujejo delovanje nekaterih čutil, ker pa povzročajo nastajanje sluznice, se to lahko pozna tudi v obliki zamašenega nosu. Poskusite danes zvečer ne jesti nič mlečnega, pa boste hitro ugotovili, če je to problem.

Nasvet, kako se znebiti zamašenega nosu, je tudi, da pred spanjem popijete kozarec slane vode. V kozarcu vode raztopite žličko morske soli (obvezno mora biti morska sol, ki ima veliko drugih primesi).

K sreči pa obstaja okusnejši način, kako se spopasti z sinusitisom.

Sestavine:

  • 2 pomaranči
  • 2 korenčka
  • 1 zeleno jabolko
  • 1 žlička ingverja (po želji)
Priprava:

Vse sestavine zmešajte v mešalniku in pijte počasi, po majhnih požirkih. Že naslednje jutri bi se moral videti napredek, pri čemer upoštevajte, da je ta smoothie dober še za vrsto drugih stvari (izboljšuje vid, krepi imunski sistem, ureja pritisk, prebavo ...).

Idealno bi bilo, če bi ta napitek postal vaša zamenjava za večerjo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
sinusi
 
glavobol
 
utrujenost
 
vid
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani