Interaktivni dodatki:






Datum: 15. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

Ali poznate recept s samo eno sestavino, ki uredi visok pritisk?

Predstavljamo vam recept bogat z vitaminom B3, ki v telesu uredi prekrvavitev, izboljša imunski sistem in zniža visok pritisk.

Ali ste vedeli, da so sončnična semena lahko tudi odlično zdravilo? Vsebujejo namreč veliko vitaminov in mineralov, še posebej učinkovito pa uravnavajo pritisk v telesu. Poleg tega je, še posebej v zimskih mesecih, pomembna dobra prekrvavitev, kar pozitivno vpliva na imunski sistem, telo pa se tudi lažje samo očisti strupov.

Za pripravo napitka iz sončničnih semen potrebujete oluščena semena in 4-krat toliko vode. To pomeni, da za vsakih 100 gramov semen potrebujete 4 dcl vode.

Napitek pripravite tako, da daste v posodo semena in čeznje nalijete vodo. Dajte na štedilnik in vse skupaj počasi kuhajte približno dve uri. Pomembno je, da segrevate tik pod vreliščem.

Po kuhanju, posodo odstranite iz štedilnika in počakajte pol ure, da se napitek ohladi. Nato ga precedite v steklen vrč, ki ga lahko hranite tudi v hladilniku, vsekakor pa na hladnem in temnem mestu.

Napitek lahko pijete za krepitev imunskega sistema, če pa na dan popijete 1 liter tega napitka (za to potrebujete približno 250 gramov semen), pa se vam bo pritisk popravil že po nekaj dneh. Seveda to ne pomeni, da vam ostalih zdravil ni potrebno jemati, je pa zelo pomembno, da spremljate svoj pritisk. Zaradi tovrstnih napitkov je lahko učinek zdravljenja močnejši in hitrejši ...

Vsekakor se je o konzumiranju večje količine sončničnega soka potrebno posvetovati s svojim zdravnikom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani