Interaktivni dodatki:






Datum: 26. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako skoraj čez noč popraviti krvno sliko?

Zmanjšan nivo hemoglobina v krvi pomeni manj kisika za celice. Slabokrvnost je tudi v današnjem času pogost pojav. Kako to popraviti?

Slabokrvnost je v ljudski medicini poznana že stoletja, pa vendar je zmotno razmišljanje, da danes teh težav, kljub pestri izbiri hrane, ni. Pri slabokrvnosti namreč ne gre samo za pomanjkanje vitaminov, tudi uravnotežen nivo mineralov je pomemben, najpomembnejši pa je kisik. Čeprav se sliši neverjetno, a vse pogostejše so težave, ko imajo ljudje "preveč kisika v krvi", kar lahko povzroči podobno reakcijo, kot pri infarktu. Gre za občutek dušenja, poreklo pa je skoraj vedno psihičnega izvora. Pojav "preveč kisika" je pogost pri managerjih, študentih, najnevarnejši in pogost je pri šoferjih ...

Sicer pa je o kisiku v krvi dobro vedeti še nekaj. Kisik je vasodilator in omogoča, da rdeče krvničke, ki pridejo iz maščobe, prodrejo v kapilarne žile. Kisik zato tudi raztaplja maščobe v krvi in tako pomaga srcu pri vzdrževanju krvnega obtoka. Z dovolj kisika smo manj utrujeni.

Kako torej urediti krvno sliko, da bo telo lahko brezhibno delovalo?

Pomagate si lahko s spodnjim pripravkom, ki v ljudski medicini velja za najboljši način za korekcijo krvne slike. Gre za okusno in vitaminov polno mešanico.

Sestavine:

  • 200 ml medu
  • 200 g orehovih jedrc
  • 200 g rozin
  • 2 dcl svežega korenčkovega soka
  • 2 dcl rdeče pese
  • 2 limoni
Priprava:

Limoni naj bosta bio, brez pesticidov na lupini. Odstranite koščice. Limoni skupaj z lupino dajte v mešalnik, nato pa limonino kašo zlijte v litrski steklen kozarec. Nato dodajte med ter prilijte sok korenčka in rdeče pese. Vse skupaj dobro premešajte. Orehe in rozine na grobo zmeljite in potem oboje med mešanjem počasi dodajajte k ostalim sestavinam. Na koncu dobite skoraj kilogram zdrave in okusne mešanice.

Ta pripravek dajte čez noč v hladilnik.

Jemljite po eno žlico pred obrokom, vsak trikrat dnevno, vztrajajte pa vsaj teden dni. V tem času se bo vaša krvna slika zagotovo izboljšala, pa tudi počutili se boste bolje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani