Interaktivni dodatki:






Datum: 13. DEC 23 - ZANIMIVOSTI

Vam zatekajo noge? Vas bolijo?

To je recept naših babic, kako svoje kosti, kolena, gležnje, stopala narediti 20 let mlajše

Vsakdo si želi imeti noge takšne, kot v mladosti, da bi lahko tekal brez skrbi in bil dovolj močen, da bi nosil težje stvari. Z leti ta moč počasi usahne in hoja postane velik napor. Kaj narediti v takih primerih?

Čeprav se bo slišalo nenavadno, a že naše babice so ta recept uporabljale za lajšanje bolečin v gležnjih, kolenih, za več moči v nogah in celo bolečine v hrbtenici je mogoče omiliti z mešanico samo treh sestavin. Če spadate med tisto večino (po neuradnih statistikah bolečine v nogah čuti več kot 80 % starostnikov), ki ima težave z nogami, se splača preizkusiti naslednjo stvar.

Sestavine:

  • jod - 100 ml
  • alkohol (70 %) - 300 ml
  • aspirin (tablete) - 300 mg
Priprava:

Najprej zmešajte jod in aspirin, potem pa dodajte zdrobljene tablete aspirina. Vse skupaj mešajte tako dolgo, da se aspirin v celoti stopi. Ta pripravek lahko uporabite kot obkladek, še bolje pa je, če si ga med masiranjem vtrete neposredno na boleče mesto.

Čeprav gre za običajne sestavine, ki jih lahko kupite v vsaki lekarni in celo trgovini, vsekakor prej preverite, da niste alergični na katero od teh sestavin. Pred uporabo se o tem posvetujete s svojim zdravnikom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani