Interaktivni dodatki:






Datum: 19. MAR 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Ali poznate oba načina, kako telo očisti strupov?

Telo se zmore samo očistiti, vendar ne, če pretiravamo z nezdravo hrano. Prav zato je dobro poznati metodo čiščenja, ki je stara 5.000 let.

Že pred tisočletji so ljudje vedeli, da se strupi iz telesa izločajo iz debelega črevesa in skozi žlez slinavk, ki pa jih je moramo primerno spodbuditi. V starih indijskih spisih je celo bistveno več pozornosti namenjeno izločanju strupov s slino, kot čiščenju črevesja, žal pa smo v sodobnem svetu na ta način čiščenja skoraj pozabili.

Postopek čiščenja je preprost.

Pojejte žlico zdravega olja in ga zadržite v ustih približno 15 do 20 minut. Sprva vam to verjetno ne bo uspelo, a čez čas se boste navadili. Še več! Ko boste prvič poskusili tako dolgo zadrževati olje, boste videli, kako zaspane so vaše žleze.

Nutricisti tako priporočajo, da uporabite hladno stisnjeno olje. Lahko je sončnično, olivno, najboljše pa je sezamovo. Ko olje zadržite v ustih, na koncu izpljunite in sperite usta z vodo ali čajem.

S to metodo boste očistili ustno votlino, se znebili zadaha, najpomembnejša stvar pa je čiščenje krvi. V 15 minutah se v žlezah izmenja približno tretjina krvi, aktivirane žleze slinavke pa delujejo kot izredno učinkovite čistilne naprave.

Sicer je dovolj, da čiščenje telesa z žlico olja naredite zjutraj, na tešče, še bolje pa bi bilo, če bi to naredili pred vsakim obrokom. Poleg tega boste že po nekaj dneh videli, kako se povečuje količina sline, kar je zelo dober znak, ker to pomeni, da žleze slinavke še dobro delujejo. To pa vpliva na telo čistilno, poleg tega pa je slina ključna tudi za boljšo prebavo.

Še to ... Ni vam treba vseh 15 minut zadrževati isto žlico olja v ustih. Pomembno je, da to olje vedno izpljunete in ga nadomestite s svežim.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani