Interaktivni dodatki:






Datum: 16. FEB 22 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj bi morali vsak dan pojesti en pekoči feferon?!

Ključno vprašanje ni, ali si upate, ker če bi vedeli kašne koristi prinaša, bi to že počeli.

Dejstvo, da imajo v nekaterih državah zelo začinjeno hrano, ni kar tako. Čili, feferoni, paprike imajo namreč močne protibakterijske in protivnetne lastnosti, pa zato organizmu zelo pomagajo pri boju z nadležnimi bakterijami.

Povedano drugače: če bi vsak dan pojedli nekaj pikantnega, bi bil vaš imunski sistem trdnejši, bolezni pa vam zagotovo ne bi prišle do živega. A poleg teh lastnosti imajo pikantne stvari še nekaj presenetljivih učinkov.

1. Pomagajo pri hujšanju
Po kosilu pojejte en pekoč feferon. Vsebuje namreč kapsaicin, ki je snov, ki pomaga pri izgorevanju kalorij, predvsem maščob. Predlagamo vam, da poskusite vsak dan pojesti 2.093 J (500 kalorij) manj, kot je predpisanih za vašo težo, poleg tega pa po kosilu pojejte še pekoč feferon, pa boste že po tednu dni presenečeni, kaj bo pokazala tehtnica. Hujšanje s feferoni je veliko hitrejše in učinkovitejše.

Seveda lahko namesto feferona pojeste tudi malo pekoče paprike v prahu. Na košček kruha kanite nekaj olivnega olja in potresite s papriko.

2. Preprečujejo raka
Kapsaicin pa ne pomaga samo pri hujšanju, pač pa še uničuje rakave celice. Testiranja so namreč pokazala, da lahko na tak način preprečite rast tumorjev in metastaz. Če pa se ob tem odpoveste še sladkorju in ogljikovim hidratom, lahko pozdravite tudi najtežje bolezni.

3. Zdravi prehlade, gripe in nahod
Vse pekoče snovi tudi v majhnih količinah vsebujejo veliko vitamina C, kar zelo pomaga pri zimskih nadlogah. Feferon na dan pomaga tudi, ko že zbolite, seveda pa je preventiva še vedno najboljša.

4. Ščitijo srce
Pekoč feferon ali paprika ščitita pred boleznimi kardiovaskularnega sistema, dokazano zmanjšujeta tveganje za nastanek infarkta, možganske kapi, poleg tega pa vse pikantne stvari zmanjšujejo vpliv slabega holesterola.

5. Znižujejo krvni pritisk
Znanstveno je dokazano, da pekoča paprika znižuje pritisk, poleg tega pa blagodejno deluje na ožilje in prekrvavitev. Ta je v zimskih mesecih zelo pomembna.

6. Sprošča agresijo
Ste pod stresom, ste nervozni, jezni, slabe volje, se počutite neprijetno? Pikantna hrana povzroči, da telo začne proizvajati seotonin, to je hormon, ki sprošča, pomirja in je zelo koristen pri premagovanju depresije. Če je za vami naporen dan v službi, je dobro zaključiti službo s čim pikantnim. Pikantna hrana je vsestransko koristna.

Še to ... Če niste vajeni pekočih okusov, ga ne boste premagali z vodo ali sladkimi pijačami, pač pa z mlekom, jogurtom, siri.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani