Interaktivni dodatki:






Datum: 8. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

7 živil, ki preprečujejo stres

Stres je tihi morilec sodobnega časa. Tudi, če mislite, da s tem nimate težav, je dobro ta živila vključiti v svoj vsakdan.

1. Pomaranče
Vitami C krepi imunski sistem, sprošča mišice, spodbuja delovanje notranjih organov. Študije kažejo, da pomaranče zmanjšujejo količino kortizola, kar zmanjšuje stres. In še eno prednost imajo pomaranče: njihov vonj sprošča, zato jih je dobro imeti v sobah za sestanke.

2. Mango
Mango ima tudi veliko vitamina C, poleg tega pa spodbuja delovanje možganov, preprečuje težave z vidom, veliko antioksidantov pa krepijo srce in pomagajo pri regeneraciji kože. Mango je vsestransko koristen in še dober proti stresu.

3. Ribe
Ribe, predvsem losos in tuna, vsebujejo veliko omega-3 maščobne kisline, ki v telesu povečuje raven serotonina. Ta pomaga pri premagovanju depresije in bolezni srca.

4. Temna čokolada
Študije, ki so jih opravili v Švici dokazujejo, da imajo ljudje, ki redno uživajo čokolado, nižjo raven kortizola v krvi. Čokolada pomirja, daje občutek lagodja, sprošča ...

5. Pistacija
Pistacije imajo veliko rastlinskih omega-3 maščobnih kislin, ki med drugim tudi znižujejo holesterol, preprečujejo vnetja v arterijah in seveda pomaga pri premagovanju stresa.

6. Špinača
Špinača vsebuje veliko magnezija, ki je zelo pomemben pri preprečevanju glavobolov in zmanjšuje občutek utrujenosti. Poleg tega je v špinači veliko vlaknin in drugih hranljivih snovi, ki dajejo telesu energijo in krepijo zdravje.

7. Šparglji
Šparglji vsebujejo floate, ki pomirjajo, dajejo občutek lagodja, poleg tega pa so še izredno zdravi. Lahko jih dodamo solatam, pečemo, kuhamo na pari ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani