Interaktivni dodatki:






Datum: 16. MAJ 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Čisti in razstruplja

Če vas mučijo krči v trebuhu, zaprtost, vnetje, plini, težave s kilogrami in celo rak na debelem črevesju, se lahko s tem receptom znebite nevarnih toksinov

Spodnji recept je znan po tem, da čisti debelo črevo, ureja prebavo in spodbuja notranje organe k pravilnemu delovanju. Razstrupljanje in čiščenje telesa je včasih celo bolj pomembno, kot prehranjevanje, saj bi po naravni poti brez spodbujevalcev trajalo preveč časa, da se telo samo očisti. Seveda govorimo o naravnih spodbujevalcih, ki jih je najbolj primerno uživati zjutraj na tešče. Da imate dobro prebavo najbolje vidite, če greste vsako jutro na veliko potrebo. To, kar je telo prebavilo čez noč, je prav, da gre zjutraj iz telesa.

In če ob tem popijete še naravno mešanico, ki sproži procese čiščenja, potem boste največ naredili za svoje zdravje.

Tokrat vam predstavljamo preprost recept, ki pa se ga morate lotiti že dan prej.

Sestavine:

  • 1 zeleno jabolko
  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
  • 2 žlici lanenih semen
  • 1 žlica medu
Priprava:

Ovsene kosmiče in lanena semena zmešajte in jih prelijte z vodo. Zgolj toliko, da jih prekrijete. Pustite stati čez noč, da se semena omehčajo.

Naslednje jutro jabolko dobro operite, odstranite pečke in z lupino vred dajte v mikser. Miksajte, da dobite tekočo kašo, nato pa dodajte namočena semena (skupaj z vodo) in med.

Jabolka namreč vsebujejo cistein, ki razgrajuje toksine in spodbuja delovanje jeter. V lupini je veliko pektina, ki b črevesju tvori neke vrste želatinasto snov, kar spodbuja prebavo in predvsem elastičnost črevesja. Kosmiči so bogati z vlakninami, lanena semena pa so odličen vir maščobnih kislin, antioksidantov ter seveda tudi naravnih vlaknin, kar je odlična hrana za čiščenje telesa.

Poskusite.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani