Interaktivni dodatki:






Datum: 5. MAJ 19 - RECEPTI

Čokoladne fige kot vulkan zdravja

Kombinacija obeh sestavin je izjemnega okusa in prava eksplozija zdravja

Fige so izjemno zdravo sadje in predstavljajo vir najčistejše energije. Temne fige imajo ogromno antioksidantov, pospešujejo presnovo, urejajo prebavo in odpravljajo zaprtje, čistijo sečne poti, koristijo jetrom in žolčniku, odpravljajo hemeroide, delujejo varovalno proti raku, znižujejo krvni pritisk, pomagajo pri vnetjih ... Za fige velja, da so posušene skoraj enako zdrave, kot sveže, le da imajo nekoliko več sladkorja. A brez skrbi, zaradi nekaj fig se ne boste zredili.

Druga sestavina te neverjetne sladice je čokolada. Priporočamo, da uporabite temno čokolado z vsaj 70 odstotkov kakava. Znanstveno je dokazan pozitiven vpliv čokolade, saj vsebuje veliko flavonoidov, ki krepijo srce in ožilje, antioksidanti varujejo telo pred mutagenimi in karcinogenimi snovmi. Temna čokolada tudi znižuje vrednost slabega holesterola, znižuje pritisk, pomaga pri obolenju jeter, krepi vid, pomaga pri relaksaciji krvnih žil in preprečuje nastanek krvnih strdkov.

Če v čokolado dodate še ščepec morske soli, bo okus čokoladnih fig izrazitejši.

Priprava:

Čokolado segrejte in dodajte ščepec soli. Uporabite lahko sveže ali suhe fige. Pomočite jih v čokolado in pustite, da se ohladijo.

Pa dober tek!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani