Interaktivni dodatki:






Datum: 20. MAJ 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Super hitra dieta z lubeničnim čajem

Ali ste vedeli, da je v drobnih koščicah lubenic pravo bogastvo zdravja?

Semena lubenic, ki jih običajno pljuvamo naokoli, imajo izredne zdravilne in hranljive učinke. Na Kitajskem denimo lubenične pečke zelo grobo zmeljejo, dodajo začimbe in jih ocvrejo na maslu. S tem premagujejo zastrupitve in preganjajo notranje parazite, tisti, ki pa so imeli priložnost poskusiti to jed, pa pravijo da je tudi okusno in dobro.

Lubenice imajo namreč veliko riboflavina, fosforja, kalcija, cinka, vitamine celotnega kompleksa B ... Koščice lubenice so med najbolj zdravimi semeni, zato jih naslednjič raje zberite in, ko jih boste imeli pol skodelice, lahko iz njih skuhate čaj.

Sestavine:

  • 1/2 skodelice koščic lubenice
  • 1 liter vode
Priprava:

Semena na grobo zmeljite v mlinčku za semena. Dajte jih v vodo in pustite, da vrejo 45 minut na zmernem ognju. Odstavite, pustite 10 minut in nato čaj precedite.

Lubenični čaj pijte po požirkih in ne več, kot kozarec na dan. Čaj je namreč močen diuretik in ga zato mnogi uporabljajo za hitro hujšanje. Hkrati tudi čisti telo, ureja prebavo, preprečuje in zdravi težave s prostato, zelo učinkovito deluje pri hipertenziji in v zelo kratkem času normalizira vaš pritisk. Pomaga tudi pri zdravljenju prehladov, celo hemeroidov. Poleg tega boste s pitjem na tešče očistili želodec in črevesja ...

Vsekakor vam priporočamo, da ta recept poskusite doma, ker ima zelo močne in hitre učinke.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani