Interaktivni dodatki:






Datum: 6. JUN 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Eksplozija likopena, ki si jo morate privoščiti

Likopen je pomemben del antioksidacijske obrambne mreže. Poleg tega, da preprečuje razvoj rakavih bolezni, povečuje zaščitni faktor kože, krepi celično membrano in kup drugih stvari.

Likopen najdemo v paradižniku, še bolj zanimiv pa je tisti v lubenicah. Če niste vedeli, spada paradižnik med sadje, lubenica pa med zelenjavo. In prav to, daje lubenicam izjemno prednost, saj so bogate z minerali in vitamini.

Zakaj je likopen tako pomemben?

Uživanje živil z likopena dokazano zviša sončni varovalni faktor kože. Varuje celice pred poškodbami ultravijoličnih žarkov. Likopen zmanjšuje nastanek vnetij, preprečuje napredovanje arterioskleroze, blokira proste radikale, ki povzročajo trajne celične poškodbe iz katerih se lahko razvijejo tumorji. Dokazano je, da likopen zmanjšuje nastanek starostne degeneracije rumene pege, krepi srčno mišico in preprečuje bolezni srca, znižuje nivo holesterola v krvi ...

Ali veste, kako moč likopena še povečati? Raziskave kažejo, da je kombinacija spodnjih sestavin lahko tudi do 5-krat močnejša, poleg tega pa je napitek še neizmerno okusen, a z enim stranskim učinkom. O njem več kasneje.

Sestavine:

  • 1 liter lubenice
  • sok 4 limon
Priprava:

Lubenico narežite na manjše kose in iz njih naredite sok. Lahko si pomagate z miskerjem. Ta sok dajte na štedilnik in ga segrejte malo nad 72 stopinj Celzija. Pri tej temperaturi kuhajte sok vsaj 2 do 3 minute.

Nato sok odstavite in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo, povsem na koncu pa dodajte sok limon.

Dobro premešajte. Popijte največ kozarec tega soka vsaki dve uri.

Kaj pa stranski učinek?

Pred stoletji so ta napitek uporabljali za podobne namene, kot danes uporabljamo viagro, s to razliko, da lubenica z limono deluje na moške in ženske.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani