Interaktivni dodatki:






Datum: 9. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

7 stvari za zamrznit, ki vam bodo polepšale poletje

Nekatere stvari je dobro zamrzniti, ker si z njimi lahko polepšate vroče poletne dni.


1. Jagode in limone
To je odlična kombinacija za osvežilno poletno domačo vodo z okusom. Z kocko ali dvema boste običajni vodi dramatično spremenili okus. Vse kar morate narediti je, da med dve rezini jagod daste rezino limone in na koncu vse skupaj zalijete z vodo.


2. Zamrznjene lubenice
Lubenico narežite na kocke, ki naj bodo približno tako velike, kot so posodice za ledene kocke. Zamrznite.


3. Vino
Kadar želite ohladiti kozarec vina, tega nikar ne napravite z običajno kocko ledu, ker boste potem pili z vodo razredčeno vino. Tako vino ima drugačen okus, pa vonj in drugačen namen. Veliko bolje je, če iz vina, ki ga postrežete, naredite vinske kocke. Gostje bodo navdušeni!


4. Smetana
Da, tudi smetano lahko daste v zamrzovalnik. Je zanimiva popestritev h kakavu, mlečnim šejkom in seveda h kavi.


5. Ingver
Za hrano uporabite svež oziroma nariban ingver, za popestritev pijače pa poskusite z zamrznjenim. Ingver na drobno naribajte in ga dajte v posodico za led. Naj vas nikar ne bo strah dati takšno kocko v poletni koktail. Presenečeni boste, kako popestri okus.


6. Granatno jabolko in čokolada
Olupite granatno jabolko, segrejte čokolado, da se stopi, nato pa v posodice za led vlijte najprej toliko čokolade, da z njo pokrijete dno, nato dodajte zrna granatnega jabolka, na koncu pa vse skupaj še enkrat zalijete s čokolado. Dobili boste neverjetno kombinacijo sladko-kislega.


7. Ledena kava
Ledena kava je lahko tudi dobesedno ledena. Kavo skuhajte, počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa jo zlijte v modelčke za let. S temi kockami boste dobili pravo poletno ledeno kavo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani