Interaktivni dodatki:






Datum: 23. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

9 nasvetov, kako pojesti manj

Da bi shujšali za samo en kilogram, morate pojesti skoraj 30.000 J (7000 kalorij) manj. Ni enostavno ...

S preprostimi triki lahko brez posebnega odrekanja na dan pojeste 2.093 J (500 kalorij) manj. 2.093 J (500 kalorij) je namreč meja med naravnim in organskim hujšanjem, ki ne pozna jo-jo efekta, da bi se kilogrami vrnili čez noč.

1. Zajtrkujte jajca
Za zajtrk pojejte dva kuhana ali pražena jajca. Jajca vas bodo nasitila in raziskave so pokazale, da boste ob takem začetku dneva pojedli 1.737 J (415 kalorij) manj.

2. Izogibajte se gaziranim pijačam
Pri tem niso mišljene samo sladke gazirane pijače (te so nezaželene predvsem zaradi obilice sladkorja), pač pa gre tudi za mineralno vodo in pijače, ki nas vabijo z napisi dietno in brez sladkorja (mimogrede: ali ste vedeli, da so pijače z napisom "diet" nastale za ženske, pijače z napisom "zero" pa za moške). V treh decilitrih gazirane pijače se lahko skriva tudi 837 J (200 kalorij) in več, po zaužitju pa ne boste ne odžejani in ne bolj siti. Kvečjemu nasprotno.

3. Kuhajte sami in ne iščite bližnjic s pripravljeno hrano
Raziskave so pokazale, da za pripravo treh obrokov in dveh malic v povprečju potrebujete 2 do 3 ure časa (poleti kuhamo manj, pa zato porabimo manj časa). Če kuhate sami, lahko s tem izgubite0 do 2.679 J ( do 640 kalorij). Seveda je pomembno, da kuhate in jeste počasi, obedujete za mizo in brez mobilnega telefona. Vse to so motilci prebave.

4. Jejte manj testenin
Čeprav se vam zdi, da ne jeste veliko testenin, si zapomnite, da je priporočena in zdrava količina vsega pest testenin na teden. Če se tega držite, lahko svoj dnevni vnos kalorij zmanjšate tudi za 4.186 J (1000 kalorij) na dan.

5. Posodo puščajte na štedilniku
Zelo pogosta napaka je, da posodo postavimo na mizo, kjer nas ves čas vabi, da še kaj pojemo. A bolj kot skušnjava, je pomembna ocena, koliko boste sploh pojedli. Nikar ne kuhajte, kot bi gostili celotno svojo družino. Naučite se kuhati količinsko manj, pa s kilogrami ne boste imeli težav.

6. Jejte iz manjših in plitvih krožnikov
Na manjši krožnik običajno spravimo 20 do 25 odstotkov manj hrane, kar je približno 2.093 J (500 kalorij) manj na dan.

7. Ne jejte pred televizorjem
V eni uri povprečno pred televizorjem pojemo za 1.256 do 2.219 J (300 do 530 kalorij) prigrizkov.

8. Ne stradajte
S stradanjem boste dosegli zgolj to, da boste ob prvi priložnosti pojedli več, celo bistveno več, kot bi smeli.

9. Več spanja
Če spite eno uro več, kot potrebuje vaše telo, lahko "prihranite" od 2.093 do 4.186 J (500 do 1000 kalorij) na dan. Seveda to pomeni, da morate spati vsaj 9 do 10 ur.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani