Interaktivni dodatki:






Datum: 16. AVG 23 - ZANIMIVOSTI

Kako ohraniti lubenico svežo do božiča

Naj se sliši tako neobičajno, a lubenico si z nekaj spretnosti lahko prihranite kot posladek za božično večerjo. Kako?

Če se sprašujete, zakaj bi lubenico shranjevali več mesecev, sta odgovora vsaj dva. Lubenice so izjemno zdrave. Drug razlog pa je ta, da bolje, da lubenico shranite vi, kot pa to zaupate trgovcu, ki bo naredil isto, le da bo uporabil bolj agresivne snovi.

Preden se lotite večmesečnega shranjevanja lubenice, preverite, da ni morebitnih poškodb na površini. "Ranjene" lubenice ni mogoče shraniti za več kot dva tedna. Seveda pridejo v poštev samo cele buče in ne polovičke, ali četrtinke.

Lubenico dobro operite in temeljito obrišite.

Da bi lubenica ostala tako dolgo sveža, potrebujete vosek. Priporočamo, da uporabite čajne svečke, ki jih raztopite v vroči vodi. Za 4 kilograme težko lubenico boste potrebovali približno 12 do 15 svečk. Sveče narežite na manjše kose in jih dajte kuhati. Ko se vosek utekočini, ga polijte čez lubenico. Idealno je, če bi lahko naredili približno 5 milimetrov debelo zaščitno plast. Pomembno je da z voskom prekrijete celo lubenico. Od tega je namreč pomembno, ali bo lubenica vzdržala več mesecev.

Seveda lahko lubenico z voskom prekrijete postopno.

Tako pripravljeno lubenico je najbolje, da postavite v temen in hladen prostor. Najbolje bi bilo, da jo položite v slamo, ali pa podložite s časopisnim papirjem. Zelo pomembno je, da lubenico shranite daleč od grelnih naprav.

Od časa do časa preverite, če je površina voska še cela, z nekaj potrpljenja in vztrajnosti pa si boste sredi zime lahko privoščili izjemno sadno poslastico.



Kako ohraniti lubenico svežo do božiča


Kako ohraniti lubenico svežo do božiča
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani