Interaktivni dodatki:






Datum: 6. SEP 22 - ZANIMIVOSTI

Zakaj je pretegovanje pomembnejše od fitnesa in kako pogosto bi to morali početi?

Mačke, ki so znane zaspanke in ne preveč fizično aktivne, se pretegujejo kjerkoli in kadarkoli. Z razlogom.

Pretegovanje je nasprotno od fitnesa, telovadbe in druge telesne aktivnosti. S telovadbo namreč pridobivamo fizično moč, krepimo in utrjujemo mišice, skrbimo za kondicijo, pretegovanje pa v resnici telo sprošča in pomirja. To je še kako pomembno v današnjem hitrem tempu življenja.

Ni smiselno, da smo cel dan v službi napeti in pod različnimi pritiski, potem pa še popoldan na fitnesu dodatno obremenjujemo telo. Seveda je potrebno skrbeti tudi za kondicijo in moč, vendar pa moramo telesu dati tudi priložnost, da se sprosti.

Zanimivo je, da je kar nekaj nutricistov, ki zagovarja, da bi se ljudje morali vsakih 10 minut dobro pretegniti. Pretegovanje namreč ni samo raztegovanje rok in nog, pač pa je kombinacija globokega dihanja in aktiviranja mišic, ki niso aktivne. Poleg tega možgani dobijo signal, da delate vaje za sproščanje mišic in tudi sami preklopijo v sproščujoče stanje.

S pretegovanjem se tako razbremenimo tudi psihičnih pritiskov, kar vpliva na boljše počutje in celo prebavo. Z rednim pretegovanjem namreč poženemo kri po telesu, izboljšamo prekrvavitev in prebudimo telo iz spanca.

Če cel dan veliko sedite, potem lahko za svoje počutje s pretegovanjem poskrbite kar v pisarni. Sicer pa svojega fitnes učitelja vprašajte, da vam pokaže tudi kakšne vaje za sprostitev. Če druga ne, je dobro vsaj za nekaj minut razbremeniti hrbtenico.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani