Interaktivni dodatki:






Datum: 5. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Poskrbite za pH ravnotežje v telesu

Ko se pH ravnotežje v telesu poruši, običajno zbolimo. Predstavljamo vam 5 preprostih trikov ...

Nekaj pomembnega morate vedeti o pH neuravnoteženi hrani. Predvsem kisla hrana načenja kislost ne samo v prebavnem traktu, pač pa tudi v krvi. Da bi telo ohranilo ravnotežje, to stori z osvobajanjem alkalno bogatih mineralov, kot so kalcij, fosfor in magnezij. Če ne zaužijete dovolj teh elementov, jih telo začne črpati iz kosti, zob in posameznih organov, pomanjkanje teh elementov pa povzroča utrujenost, slabi imunski sistem in še celo vrsto drugih bolezni.

Kaj narediti?

Rešitev je, da jeste veliko živil, ki alkalno delujejo na telo.

1. Aloe vera
Vsebuje veliko vitaminov A, B, C in E, med minerali pa izstopajo kalcij, železo, magnezij, kalij in cink. Aloe vera preprečuje notranja vnetja in zdravi bolezni povezane s kožnim rakom.

2. Jabolčni kis
Veliko ljudem je že pomagal, najbolj učinkovit pa je prav zato, ker stabilizira pH v telesu. Mnogi jabolčni kis uvrščajo med najbolj zdrava super živila.

3. Bazilika
Bazilika spada med bolj zdrave začimbe, alkalizira telo, je močan antioksidant, deluje proti gljivično in protivnetno. Poleg tega bazilika zmanjšuje nivo maščob v krvi.

4. Med
Med spada med nizko-alkalna živila in ima odlične antiseptične in protivnetne lastnosti. Med krepi imunski sistem in izboljša prebavo.

5. Limone
Poleg vitamina C imajo tudi veliko kalcija, magnezija, fosforja in kalija. Poleg tega pa vitamin C ni edini, ki ga najdemo v limonah. Tu so še vitamini A, B1, B6 in B9 (folna kislina).

Hm ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani