Interaktivni dodatki:






Datum: 30. JAN 22 - DOBRO JE VEDETI

Majhen zaklad, ki zdravi raka želodca, črevesja ...

Zlate majhne in okrogle rumene jagode so izjemen zaklad zdravja. Kako dobro poznate mehiški paradižnik?

Kaj veste o fizalisu, volčjem jabolku, perujskem volčjem jabolku, andski jagodi, tomatillu? Vse to so imena za eno in isto stvar: gre za sorto paradižnika z izjemno sadno sladko aromo, ki je hkrati tudi rahlo kiselkasta, plodovi pa so sočni in kompaktni in še zaviti v zlate ali zelene lampijončke. Okusa ni mogoče primerjati z nobeno drugo zelenjavo, ki jo običajno najdemo na slovenskih policah, lahko pa bi rekli, da je nekaj med paradižnikom in jabolkom. Omeniti pa velja, da je perujsko volčje jabolko, ki ga dobimo v trgovini, močnejšega okusa od tistega, ki zraste na domačem vrtu, pa še veliko več vitaminov in mineralov ima.

Obstaja več kot 50 vrst zlatih jagod različnih barv, oblik in okusov, v Evropo pa je te sadeže prvi prinesel Kolumb. Ves ta čas so bili ti miniaturni in eksotični sadeži zgolj kot zanimivost v trgovinah, šele v zadnjem času pa so nanje postali pozorni angleški in nemški raziskovalci, ki so bili dobesedno šokirani nad njihovim vplivom na zdravje.

Danes vemo, da so volčja jabolka visoko cenili tudi Inki, ki so sadeže imeli za svete in božje darilo. Sicer pa imajo veliko vitaminov A, B in C. So tudi odličen vir energije, kar je pomembno predvsem za otroke in športnike. Vsebujejo ogromno beljakovin in fosforja, čistijo kri, lajšajo bolečine v žrelu (zlasti učinkoviti so pri zdravljenju prehladov, gripe in kašlja), so tudi odličen diuretik, uravnavajo nivo holesterola v krvi, izboljšajo prebavo, pomagajo pri zaprtju ...

A najbolj presenetljiv je vpliv na zdravje prostate, preprečujejo raka želodca, debelega črevesa in črevesja. Prvi testi kažejo, da človeštvo tako učinkovitega zdravila proti raku še ni našlo.

In kako so volčja jabolka najbolj koristna?

Na dan jih pojejte eno pest. Brez vsega in brez kakršnikoli dodatkov. Naj bo to prigrizek, 2 uri po obroku in vsaj 2 uri pred obrokom.

Poskusite.



Majhen zaklad, ki zdravi raka želodca, črevesja ...
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani