Interaktivni dodatki:






Datum: 1. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

3 stvari, ki jih lahko jeste zvečer in vas bodo šokirale

Ko je v igri prebava in zdrava črevesna flora, potem so te tri stvari izjemnega pomena. Še zlasti za večerjo!

Za dober spanec in predvsem dobro počutje naslednji dan je najbolj zaslužna prebava. Poleg tega, če vam prebava v redu dela, bo tudi telo dobilo dovolj vitaminov in mineralov, pa boste čez dan manj lačni, pojedli boste manj energije in bili tako bliže vitkejši postavi. Predstavljamo vam tri živila, ki urejajo predvsem črevesno floro in vas bodo morda presenetila. Vendar to velja samo za tiste, ki ne poznajo njihovih pozitivnih vplivov na organizem.

1. Fermentirana hrana
Za fermentirano hrano je znano, da zelo ugodno vpliva na zdravje črevesja, ureja prebavo, povečuje vpojno zmogljivost. V to skupino seveda sodijo vložene kumarice, paprika, čebulice, tudi koruza. V zimskih mesecih je posebej priporočljivo jesti čim več kislega zelja, tudi kislo repo. Lahko si pripravite napitek iz jabolčnega kisa, jogurta ali kefirja.

2. Krompir
Če imate občutek, da vam prebava ne dela najbolje, si za večerjo omislite krompir. Jejte živila bogata s škrobom. Škrobnata hrana so tudi dober vir vlaknin, sam škrob pa deluje zaščitno na črevesje. Poleg krompirja vam priporočamo jesti še zelenjavo z veliko škroba: kumare, kumarice, zelje, brstični ohrovt, brokoli, papriko, beluši, papriko, repo, čebulo.

3. Češnje
Če nimate svežih češenj, si privoščite češnjev kompot. Češnje so bogate z vitamini B-kompleksa, kar ugodno vpliva na živčevje in posredno tudi na kakovost spanca. Vsebujejo pa tudi veliko magnezija, ki sprošča mišice, in melatonina, ki mu pravimo tudi hormon spanja. Melatonin je v češnjah v naravni obliki in ga naše telo zna najbolje izkoristiti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani