Interaktivni dodatki:






Datum: 20. FEB 17 - BLOG

Lažno upanje?

So zgodbe, kako je mogoče raka premagati s petrolejem, pšeničnimi kalčki, korenčkom, surovo in alkalno zelenjavo res lažne?

Veste, najhuje je, ko človek ostane sam in je v stiski. Takrat šteje vsaka prijazna beseda, sočutje, vsak žarek upanja.

Večkrat nam kdo piše, zakaj objavljamo prispevke, kako premagati to in ono bolezen, ko pa vemo, da na koncu pomaga samo kemoterapija in kirurško mesarjenje po telesu pacientov?! Vsakič isto odgovorim: če je kakšna stvar pomagala enemu, zakaj ne bi še komu. Prepričana sem, da je vsaka bolezen drugačna in vsak zase najbolje ve, ki mu najbolj ustreza.

Tudi zato je pomembno poznati več poti ...

K sreči nam telo vedno sporoča, kaj mu prija in kaj ne, čeprav se s slednjemu veliko premalo ukvarjamo.

Ne morem mimo zgodbice s skorbutom za katerim so nekoč ljudje celo umirali. Izkazalo se je, da je zato krivo pomanjkanje vitamina C. Kugo in malarijo smo premagali s čisto vodo. Bolezen norih krav s spoštljivejšim odnosom do govedi. In tudi raka bomo premagali s spremembo življenjskega sloga, spremembo življenjskih nazorov in predvsem z več informacijami.

Zato je tu glavni razlog, ki pa me je spodbudil k pisanju tega razmišljanja.

Gre za novico, ki so jo objavili pri ruskem ministrstvu za zdravje. Odgovorni za stike z mediji Oleg Greenhorn je v sporočilu za javnost zapisal, da so ruskim znanstvenikom podelili uporabno dovoljenje za zdravilo, ki zdravi melanom, pljučnega raka, raka ledvic, raka mehurja ter tumorje na možganih, ščitnici in vratu. Zdravilo je že na voljo v 48 lekarnah po celi državi in je na voljo samo na recept.

In zdaj poanta mojega pisanja: nič se ne bo spremenilo, če ne bomo ljudje gnjavili zdravnike, pa tudi druge odgovorne, da nam povedo za kakšno zdravilo gre.

Nihče ni vseveden in nihče ni vsega znanja požrl, zato upam, da imate koga, ki razume, da bomo ljudje naredili vse za svoje zdravje in, da pri iskanju informacij ne gre za napadanje strokovnosti. Bolje, da se oborožimo s temi informacijami zdaj, ko smo še zdravi in pri močeh.

Tisti, ki imajo samo eno željo, že razumejo za kaj gre.

P.S.
Tudi pri Vem, kaj jem se bomo potrudili izvedeti za kakšno zdravilo gre ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani