Interaktivni dodatki:






Datum: 14. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

5 neverjetnih stvari, ki razkrivajo pomanjkanje vitaminov

Manjko vitaminov se še posebej jasno vidi na obrazu. Razkrivamo vam 5 stvari na katere morate biti pozorni.

1. Bleda koža
Že res, da smo ob koncu zime ljudje večinoma bolj bledi, pa vendar so dnevi, ko je bledica še posebej izrazita. Najpogosteje je to znak, da koži primanjkuje vitamina B12. Poleg tega pomanjkanje tega vitamina povzroča depresijo, utrujenost, razdražljivost ... Jejte več mesa in morskih sadežev.

2. Suhi lasje
Suhe in krhke lase hitro prepoznate. Velika verjetnost je, da jim primanjkuje biotina, ki je znan pod imenom B7. Do tega najpogosteje pride po uporabi antibiotikov, ko telo še ni povsem pozdravljeno. Jejte več mesa, rib, zelenjave, sadja, gob, fižola. In še ena pomembna stvar: do pomanjkanja B7 pride, če se nepravilno in neenakomerno prehranjujete.

3. Priprte oči
Pravijo, da ima Melanija Trump mačji pogled. Verjetno res. A v realnem življenju priprte oči pomenijo pomanjkanje joda in težave s ščitnico. Najpogostejši vir joda je jodirana sol, jod pa najdemo tudi v morskih sadežih, mlečnih izdelkih in celo kruhu.

4. Brezbarvne ustnice
Blede in brezbarvne ustnice so lahko simptom pomanjkanja železa. Pomanjkanje železa se odraža tudi, če vas pogosto zebe in imate nizek krvni tlak. Da bi v telo vnesli dovolj železa jejte rdeče meso in izdelke z veliko kalcija (mleko in mlečni izdelki).

5. Krvavitev dlesni
Če ima kdo suhe ustnice s temnimi zaplatami posušene krvi, lahko to pomeni, da ima težave s krvavitvami dlesni, to pa kaže na pomanjkanje vitamina C. Do zmanjšanja vitamina C pride zaradi oslabljenega imunskega sistema, bolečin v mišicah in kosteh, lahko gre tudi za težave z zobmi ... Vitamina C je največ v citrusih in rdeči papriki.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani