Interaktivni dodatki:






Datum: 4. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Med vikendom pečemo sladice

Vikendi so pravi čas, ko si lahko vzamemo malo več časa in pripravimo odlično sladico - Preberite 5 nasvetov za boljšo peko ...

Pečenje sladic je eksperiment, ki zahteva laboratorijsko natančnost, potrpežljivost in predvsem izbrane sestavine. Če se vam na primer zgodi, da namesto pecilnega praška uporabite sodobikarbono, se nikar ne čudite, da bo imelo vaše pecivo kovinski okus. Prav tako je potrebna izjemna natančnost pri doziranju, če ne želite, da bodo vaši piškotki trdi kot kamen. In še bi lahko naštevali. Da pa bo vaše pecivo res popolno, upoštevajte te nasvete.

1. Sestavine vsaj uro pred pripravo vzemite iz hladilnika
Zelo pomembno je, da so vse sestavine segrete na sobno temperaturo. To še posebej velja za maslo in jajca. Prav zaradi tega ne jemljite sestavin iz hladilnika zadnji hip, ker se vam lahko zgodi, da se sestavine ne bodo dobro povezale.

2. Uporabljajte tehtnico
Če je le mogoče in vam recept to dopušča, uporabljajte kuhinjsko tehtnico. Nikar se ne zanašajte na abstraktne količine, kot je noževa konica, ali skodelica, ali žlica ... Saj veste, da si te merske enote pogosto vsak razlaga po svoje. In še nekaj: analogne tehtnice so lahko tudi problematične, ker imajo običajno precej kompliciran števec in je včasih težko razbrati, koliko gramov ste natehtali. Pri sladicah je namreč zelo pomembno, da se natančno držite recepta.

3. Uporabljajte vanilijev strok
Vanilijev strok je občutno boljša stvar, kot razni ekstrakti, praški in podobno. Pri ekstraktu nikdar ne veste, kako močan okus ima, kako dolgo bo vzdržal, najpomembneje pa je, da ne veste iz česa je v resnici narejen. Prav zato je vanilijev strok z naskokom boljša in bolj varna izbira.

4. Mešajte previdno
Če mešate prehitro, se lahko zgodi, da boste dobili zbito testo. Če mešate na prepihu, se testo ne bo zrahljalo, kot bi se moralo. Tudi če napačno vmešavate in ne uporabite predpisanega vrstnega reda, se vam lahko sladica ponesreči. Zato pa so pri peki peciva zelo pomembne izkušnje.

5. Bodite potrpežljivi
Ne odpirajte pečice, če sladica še ni pečena. Ne spreminjajte temperature samo zato, ker niste prepričani, če se pecivo pravilno peče. Ne pripravljajte prelivov in nadevov prej, kot to od vas zahteva recept. Prav tako potrebujete zvrhano mero potrpežljivosti tudi pri hlajenju. Ne mažite piškotov s prelivi, če še niso povsem ohlajeni ...

Ja, potrpežljivost je božja mast.



Med vikendom pečemo sladice
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani