Interaktivni dodatki:






Datum: 21. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj bi tudi ženske morale piti pivo in jesti arašide

Pivo ni samo pijača za moške. Poleg tega je tudi hrana. A kombinacija z arašidi je še posebej pomembna.

Ko je kanadski fizioterapevt preučeval prigrizke, je naletel tudi na kombinacijo piva in arašidov. Rezultati so ga navdušili, natančnejša analiza pa je razkrila še bistveno več pozitivnih učinkov.

Za kaj gre?

Pivo je priljubljena pijača, ki odžeja. Zelo dobro hidrira telo, vsebuje ogromno vitaminov B12, C in D. Med minerali izstopajo magnezij, fosfor in kalcij, slaba stran pa je seveda alkohol. Vendar je podobno, kot pri vinu: v zmernih količinah deluje kot zdravilo, to pa pomeni, da je 2 dcl piva ob kosilu zelo koristno popiti.

Kaj pa imajo pri tem arašidi?

Kanadski znanstvenik Ronal Mogan je med raziskovanjem popolnega prigrizka naletel na kombinacijo piva in arašidov. Pivu, kljub obilici koristnih snovi primanjkuje natrija in kalija, ki sta potrebna za regeneracijo mišic in za obnovo celic. Obojega je veliko v arašidih, ki pa ne smejo biti slani in brez drugih dodatkov. V poštev pridejo tudi ocvrti arašidi, čeprav so naravni najboljši.

Test je pokazal, da je kozarec piva in pest arašidov najboljši prigrizek po naporni vadbi, ali večji fizični aktivnosti. Pivo namreč v tej kombinaciji v telesu vzpostavi ravnovesje vlage, arašidi pa dopolnijo potrebo po mineralih. Raziskave so med drugim pokazale tudi, da je svetlo pivo boljše od temnega. Svetlo pivo je celo boljše od mineralne vode.

A na koncu vendarle ne moremo mimo dejstva, da alkohol v pivu upočasnjuje presnovo.

Pomembno je, da ne pretiravate.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani