Interaktivni dodatki:






Datum: 8. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Trik za tiste, ki zaradi vročine ne morejo spati

Kvaliteta spanca zelo vpliva na zdravje, razpoloženje, produktivnost ... Zato v teh vročih dneh uporabite ta preprost trik.

Vreme se spreminja, postaja vse bolj ekstremno, vročinski valovi pa niso več nobena posebnost. Podatki kažejo, da se Zemlja segreva 140-krat hitreje, kot so napovedovali. Problem pretirane vročine pa se vse bolj odraža tudi na našem zdravju. Določene bolezni so v porastu tudi zato, ker so srce, ožilje in možgani v primeru povišanih temperatur med najbolj obremenjenimi. Kaj torej narediti?

Vročina sama po sebi ni problem. Problem je, če traja predolgo, poleg tega pa že več dni ne morete spati. V tem primeru vam svetujemo dvoje:

  • za večerjo jejte samo zeleno listnato zelenjavo, ali pa lubenico, ker vas bo to od znotraj ohladilo
  • drug nasvet pa je tak, da približno eno uro pred spanjem zložite rjuho na kateri spite in tisto s katero se pokrijete, daste v vrečko in potem za nekaj minut v zamrzovalnik.
V zamrzovalniku ohlajena posteljnina ima dve prednosti:
  • ko boste legli spat, deluje hladno in boste lažje in hitreje zaspali (to je ob najhujših vročinskih valih največji problem)
  • zaradi podhladitve boste uničili velik del pršic in taka posteljnina deluje veliko bolj čisto in sveže
Če se vam zdi, da je takšno ohlajevanje posteljnine preveč naporno, morate poskusiti. Šele naslednji dan, ko se boste zbudili spočiti in polni energije, boste lažje ocenjevali, kaj se splača.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani