Interaktivni dodatki:






Datum: 2. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Presenečenje za mnoge: mineralna voda s sadjem

Zakaj je dobro mešati in redno piti mineralno vodo s sadjem? Koristi so hitre in zelo učinkovite.

V tem trenutku je najboljše sezonsko sadje, ker ima največ vitaminov, mineralov, pa tudi okus je najbolj izrazit. Če sadje mešamo z mineralno vodo, ki jo mnogi pijejo za žejo, kar je napaka, pa dobimo zelo osvežujoč in zdrav napitek.

Raziskave so pokazale, da se po samo 1 dcl mineralne vode, izboljša krvni obtok, mineralne vode pa so večinoma bogate z natrijem, kalcijem in drugimi minerali. Če k temu dodamo vitamine iz sadja, potem taka kombinacija dobesedno poživi celotno telo. Tak napitek je bogat z elektroliti, antioksidanti in celo vrsto zdravimi snovmi, ki spodbujajo procese samoobnovitve.

Kako pripraviti osvežilen napitek?

Sadje narežite na manjše kose, ga dajte v kozarec in čezenj prelijte z mineralno vodo. Pustite stati na hladnem (ne v hladilniku) vsaj za 30 minut in potem popijte.

Če doma nimate mineralne vode, si jo lahko naredite sami in sicer iz žlice jabolčnega kisa in žlice medu. To razredčite z 2 dcl vode. Mešajte tako dolgo, da se med povsem raztopi.

Tak sok vam priporočamo, da spijete pred obroki in po treningu, telovadbi, pa tudi sprehodu.

Za konec pa še beseda, zakaj mineralna voda ni primerna za žejo? Že v 1 dcl je običajno dovolj hranilnih snovi, ki jih telo potrebuje, če pa popijte pol litra ali več, pa lahko pride do prevelike koncentracije nekaterih snovi, kar povzroči nasproten, pogosto negativen učinek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani