Interaktivni dodatki:






Datum: 11. AVG 22 - RECEPTI

Z enostavnim kompotom do gore vitaminov

Ste vedeli, da lahko s kompotom uravnavate holesterol, telo obogatite z vitamini in minerali, poleg tega pa je prava poletna poslastica, ki jo imate lahko v hladilniku tudi 5 dni!

Nič posebnega boste rekli, ko boste do konca prebrali ta recept. Res je! V starih časih je bila to neprecenljiva poletna poslastica, ker je izredno okusna in neverjetno hranljiva.

Kompot namreč vsebuje ogromno vitaminov A, B, C, E in K, posebej pa moramo izpostaviti kalij, ogromno magnezija in ogromno železa. Kompot zmanjšuje nivo slabega holesterola v krvi, sicer pa uravnava prebavo, zmanjšuje apetit, dobro hidrira telo (ali ste vedeli, da so učinki dehidracije podobni, kot če ste pijani in sedete za volan) ...

Sestavine:

  • 1/2 kg jabolk
  • 1/2 litra vode
  • 1/2 limone
  • vrečka vanili sladkorja
  • 1 palčka cimeta
Priprava:

Jabolka najprej olupite, odstranite pečke in narežite na kocke (krhlji so včasih nepriročni za jest). Čezenj prelijte z vodo, dodajte sladkor sok limone in cimet. Nato vse skupaj kuhajte približno 15 minut oziroma tako dolgo, da so jabolka še kompaktna (ne smejo razpasti). Odstavite in počakajte, da se kompot ohladi.

Kompot je najboljši, če ga čez noč postavite v hladilnik in jeste naslednji dan. Dobra plat tega kompota je tudi ta, da ga imate lahko v hladilniku do 5 dni, kar pomeni, da si ga lahko pripravite večje količine za več dni.

Če se vam zdi okus premalo izrazit, seveda lahko dodate kompotu sladkor, ali pa med.

Poskusite. Je enostavno, hranljivo in tudi otroci ga imajo radi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani