Interaktivni dodatki:






Datum: 20. SEP 22 - DOBRO JE VEDETI

Kurkuma namazana okoli oči?!

Gotovo si mislite, da je to še ena od internetnih nateg. Dokler ne boste poskusili, boste res tako mislili. Vzelo vam bo samo 10 minut ...

Kakšna domislica pa je to, si mislite, a preden razložimo, naj vas spomnimo na nekaj dejstev.

Kurkuma je stalnica indijske kuhinje. Zelo pogosto jo uporabljajo v ajurvedski in kitajski medicini. Dokazano zdravi celo vrsto različnih bolezni (to so dokazali zdravniki moderne medicine) ... Predstavljamo vam samo nekaj najpomembnejših koristi kurkume:

Zdravi raka
Kurkuma nevtralizira proste radikale in ohranja zdravje celic. Ima sposobnost, da blokira encime, ki povzročajo raka, najenostavnejše zdravilo pa je, da žličko kurkume zmešate z mlačno vodo in to popijete zjutraj na tešče.

Preprečuje Alzheimerjevo bolezen
Ta začimba bistveno izboljša zdravstveno stanje in delovanje možganov. Kurkuma namreč preprečuje in odpravlja kopičenje amiloidov, ki v možganih povzročajo Alzheimerjevo bolezen.

Preprečuje sladkorno bolezen
V kombinaciji z zdravili lahko kurkuma bistveno zmanjša raven sladkorja v krvi. Kurkuma namreč izredno dobro uravnava nivo sladkorja in preprečuje odpornost na inzulin.

Lajša artritis
Kurkuma vsebuje izredno močne antioksidante in ima močne protivnetne učinke, to pa preprečuje bolečine v sklepih in simptome artritisa. Velja za eno najbolj učinkovitih naravnih zdravil proti vnetjem.

Izboljša prebavo
Kurkuma stimulira izločanje žolča, zmanjšuje napihnjenost, je zelo učinkovita pri zdravljenju črevesnih vnetij. Vendar pa, ljudje, ki imajo težave z žolčem, naj bodo previdni.

Zdravi srce
Zmanjšuje nivo slabega holesterola LDL in preprečuje strjevanje krvi. Prav tako je zelo učinkovita pri čiščenju arterij. Dovolj je eno žlico kurkume zmešati z mlačno vodo in to popiti zjutraj na tešče.

To pa še ni vse!

Zdravilne učinke kurkume lahko uporabite na prav poseben način, ki ga v Indiji pogosto uporabljajo. S to metodo zdravijo utrujene oči (če cel dan delate za računalnikom), zmanjšate lahko glavobole, celo prehlade, podočnjake pa dobesedno zradirate z obraza.

Kaj morate storiti?

Žličko kurkume zmešajte z žličko ali dvema ananasovega soka. Pasto, ki jo dobite, namažite okoli oči in pustite stati 10 minut.

Nad rezultatom boste navdušeni.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani