Interaktivni dodatki:






Datum: 20. JAN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

LCHF detox ali zelena dieta

Problem vsake LCHF diete je pogosto zakisanost telesa, zato obstaja posebna različica zelene kure, ki očisti strupe iz organizma.

Bistvo LCHF je veliko mesa, veliko maščob in nič ogljikovih hidratov, slaba stran pa je, da zaradi tega lahko pride do zakisanosti telesa. Prav zato so nutricisti oblikovali posebno različico zelene LCHF detoks diete, ki temelji na mesu in zelenjavi, ki ne povzroča zakisanost.

Bistvo zelene LCHF detoks diete je zelenjava z zelenim listjem in omejenim naborom živil, ki ne povzročajo zakisanosti. Niso dovoljeni mlečni izdelki in nikakršno sadje.

Razstrupljanje in pH ravnovesje je ključnega pomena za trdno zdravje. Ker v zimskih mesecih tudi zelenjava nima svoje maksimalne hranilne moči, si lahko pomagamo z zeliščnimi kapsulami preverjene kvalitete, kot so na primer: artičoka, klorela (vsebuje veliko klorofila), izvleček grenivke, ječmenova trava ter seveda pegasti badelj.

Dovoljena živila:

  • Zelenja zelenjava, ki raste nad zemljo: vse vrste zelja, brokoli, cvetača, ohrovt, brstični ohrovt, špinača, blitva, bučke, jajčevci, olive, endivija, motovilec, koromač, zelena.
  • Čebulnice: čebula, česen, por.
  • Jajca: dovoljena so vsa jajca na različne načine v kombinaciji z ostalimi dovoljenimi živili.
  • Ribe in morska hrana: raki, škampi, školjke, bela riba.
  • Meso: divjačina, svinjina, govedina, perutnina.
  • Začimbe: ingver, kurkuma, vse vrste pikantnih zelišč.
Pri zeleni LCHF detoks dieti je zelo pomembno česa ne smemo jesti oziroma lahko jemo v omejenih količinah.
  • Zelenjava, ki raste pod zemljo: retkvice, repe, koleraba. Krompirja pri zeleni LCHF detoks dieti ne smete jesti.
  • Oreščki: v omejenih količinah lahko jeste orehe, mandlje, lešnike, indijske oreščke, lanena in bučna semena, semena konoplje.
LCHF detoks dieto je dobro za teden ali dva prakticirati vsaj 2-krat na leto. Dobra stran je, da se organizem hitreje privadi na nov način prehranjevanja, poleg tega pa boste že po enem tednu povsem izgubili potrebo po sladkem. S tako dieto lahko premagate tudi kandido.

Ob tem je potrebno omeniti še pijačo. Pijte samo jabolčni kis (žlička kisa na kozarec vode), limonado (pol limone stisnjene v kozarec vode - brez sladil, seveda) in zeleni čaj. Če resnično ne morete brez kave, je skodelica črne kave dovoljena vendar ne več kot 2-krat na dan in nikakor ne po 18. uri.

Za konec pa še nasvet: če želite resnično učinkovit razstrupljevalni učinek, potem ne pojejte več kot 25 gramov mesa na dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani