Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Kaj vse zdravi jabolčni kis?

Jabolčni kis je eno najboljših naravnih zdravil. Pa še poceni je ...

Moč jabolčnega kisa je zares fascinantna. Ker so ga uporabljali že v času Hipokrata, se je v tisočletjih nabralo veliko znanj, kar pa danes nekoliko zanemarjamo. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da ima zdravilne učinke le naravni, organsko pridelan kis.

Jabolčni kis vsebuje veliko fosforja, magnezija, kalija, kalcija in drugih mineralov, koristen pa je tako preventivno, kot tudi pri zdravljenju mnogih bolezni. Za nameček pa stranskih učinkov praktično ni!

1. Refluks in zgaga
Jabolčni kis ima podobo funkcijo, kot kislina v želodcu: pomaga razgraditi hrano. Mnogi ljudje poročajo, da so se težave z zgago in refluksom bistveno zmanjšale, ko so začeli redno uživati jabolčni kis. Zelo učinkovito zdravilo je, če uro pred spanjem popijete kozarec vode, ki mu dodate žličko kisa.

2. Uničuje glivice v telesu (še posebej kandido)
Vrsta raziskav potrjuje, da kisline in encimi v jabolčnem kisu pomagajo odpraviti glivice v telesu. Če mislite, da imate težave z glivicami, potem žličko kisa stopljenega v kozarcu vode popijte pred vsakim obrokom, vendar ne več kot 2-krat na dan. Tudi dan lahko začnete s kozarcem vode in žličko kisa, le da po tem vsaj 20 minut nič ne jejte.

3. Znižuje krvni pritisk
Če imate težave s povišanim pritiskom, prav tako pijte vodo s kisom. Vrsta raziskav namreč potrjuje, da encimi v jabolčnem kisu zavirajo krčenje žil. Ožilje se namreč krči iz več razlogov (ne samo mraz, tudi pomanjkanje različnih elementov lahko zavira prekrvavitev).

4. Čisti kožo
Edina dilema pri tem je, v kakšnem razmerju zmešati jabolčni kis z vodo. Vsekakor začnite z razmerjem 1 : 4 (1 enota kisa in 4 enote vode). S tako mešanico dobro sperite kožo. Uporabite seveda bombažno blazinico. Če vas skrbi, da bo ostal prepoznaven vonj, vam ni treba skrbeti. Ko kis izplahni, izgine tudi vonj. S takim čistilnim tretmajem se boste znebili suhe kože, očistili akne, koža pa bo bolj napeta in mladostna.

Če pa se vam zdi, da ni pričakovanih učinkov, lahko spremenite začetno razmerje in sicer tako, da povečujete delež kisa in zmanjšujete delež vode. V nobenem primeru ne sme biti kisa več kot vode. Preveč kisa ima lahko povsem nasprotne učinke.

In še nekaj opozoril. Jabolčni kis vedno razredčite, pazite, da ne pride v stik s kožo, še posebej z očmi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani