Interaktivni dodatki:






Datum: 15. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

5 znakov, da se vam bliža srčni infarkt

Ustavite se! Pojdite na sprehod. Pozabite na skrbi, umirite se. Če poznate te simptome, potem je skrajni čas ...

Bolezni srca in ožilja so najpogostejši vzrok smrti v razvitem delu sveta. Problem srčnega napada je, da se lahko pojavi brez vnaprejšnjih simptomov, lahko pa se pojavljajo znaki na katere nismo pozorni, ker trajajo nekaj minut in izginejo. Ker se za tem lahko skriva resna bolezen, bodite pozorni na te simptome:

1. Bolečine v prsih
Te bolečine vsakdo drugače opisuje, zato jih težko okarakteriziramo, skupno pa jim je to, da trajajo nekaj minut potem pa izginejo. Poleg tega so te bolečine nekaj dni pogostejše, potem pa za daljše obdobje izginejo. Na splošno pa velja, da pride do teh bolečin zato, ker srce ne dobi dovolj kisika ...

2. Bolečina v vratu, hrbtu, rokah ...
Tako ženske, kot tudi moški, pogosto doživljajo nenadne bolečine v rokah, v vratu ali hrbtu. Pri ženskah se pogosto pojavlja tudi bolečina v spodnjem delu trebuha in v spodnjem delu prsnega koša. Nekateri celo čutijo bolečino v čeljusti. Problem teh bolečin je, da jih ne povezujemo s srcem, zato nanje nismo pozorni.

3. Potenje
Tudi nenadno potenje je lahko povezano s težavami srca. Predvsem bodite pozorni, če se čez dan potite brez pravega razloga in v času, ko to ni običajno (pozimi). Pozorni bodite tudi, če se zjutraj prebujate prepoteni in imate preznojeno rjuho. Vse to so simptomi, ki so lahko posledica težav s srcem.

4. Otekanje stopal, gležnjev
Kadar opazite, da sta vam zatekli obe nogi, je to skoraj zagotovo zaradi težav s srcem. Napihnjenost je lahko tudi posledica težav z ledvicami, ki najpogosteje nastane, če je v telesu preveč soli. Kakorkoli, v vseh primerih bodite pozorni na otekanje stopal.

5. Kašljanje
Kašelj je ponavadi znak srčnih težav, ne pa bližnjega srčnega infarkta. Ponavadi nastane zaradi šibkega srca in zadrževanja tekočine v pljučih. Kašljamo zato, da očistimo pljuča.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani