Interaktivni dodatki:






Datum: 3. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj je zdravo jesti čim več čebule

Čebula ima čuden sloves: ko jo jemo, ostaja za njo neprijeten vonj, ki pa je, tako ljudsko izročilo, neverjetno zdravilen. Torej: zdravje ali lepota?!

Z leti je ta dilema vse manjša. Jasno je, da ima na koncu zdravje vedno prednost. A vse skupaj se začne v mladosti, ko z zdravjem večina nima težav. Če torej razmišljate o čebuli, ni nikdar prepozno!

Čebula ima izredne antibakterijske lastnosti. Fosforna kislina iz čebule je tako močna, da celo skozi kožo prodre v krvni obtok in spodbuja čiščenje ter pretok krvi. Poleg tega čebula deluje tudi proti glivično, krepi imunski sistem in pomirja najrazličnejša vnetja v telesu. Kitajska ljudska medicina celo pravi, da čebula neposredno vpliva na delovanje notranjih organov. Pozitivno, seveda.

Vsak organizem se ponoči obnavlja, pri tem pa si lahko pomaga s čebulo, četudi ste jo jedli pozno zvečer.

Zapomnite si, če na krožnik narežete nekaj kolobarjev čebule in daste tak krožnik v spalnico najmanj eno uro pred spanjem, bo v spalnici resda ostal intenziven vonj po čebuli, vendar bo zrak očiščen virusov in drugih toksinov. Čebula namreč vsrka vso umazanijo, zato "očiščevalna" čebula ni več primerna za uživanje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani