Interaktivni dodatki:






Datum: 3. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

To zmanjšuje razvoj raka na debelem črevesju

Je možno, da ima samo eno živilo tako močen vpliv na naše zdravje? Ima. Le jesti bi morali več in pogosteje ...

Pred časom so analizirali zdravje debelega črevesa pri več kot 500.000 Evropejcih. Rezultat je bil po svoje pričakovan, presenetile pa so izredno visoke številke. Najpomembnejša ugotovitev je, da tisti, ki redno vsaj enkrat tedensko jedo ribe, imajo za 40 odstotkov manj raka na debelem črevesju.

Raziskava sicer še ni zaključena, ker bi raziskovalci radi dobili poglobljeno sliko o raku. Izhajajo namreč iz dejstva, da je za večino bolezni kriva hrana, okolje in družba. Z raziskavami je bilo že sedaj potrjeno, da je v samo 3 odstotkih kriva genska zasnova, 12 odstotkov bolezni pa se razvije od zastrupljenega ozračja ter kontaminirane vode in zemlje.

Se pa raziskovalci niso zadovoljili samo z dejstvom, da so ribe zdrave.

Med drugim so ugotovili, da so ključnega pomena omega-3 maščobne kisline in, da tisti, ki jedo ribe 3-krat ne teden, praktično skoraj nimajo težav s črevesjem. Ribe prav tako zmanjšujejo tveganja za bolezni srca in ožilja, pomagajo tudi pri premagovanju in zdravljenju astme, izboljšujejo pa tudi kakovost spanca (to se izrazito pozna pri otrocih).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani