Interaktivni dodatki:






Datum: 1. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj bi se morali občasno postiti?

Nutricisti vedo, da občasen post zmanjša notranja vnetja in krepi imunski sistem.

Nedavna raziskava, ki so jo naredili na inštitutu za imunologijo na medicinski šoli Icahn v New Yorku, je pokazala, da lahko enodnevni post močno zmanjša nevarnosti sladkorne, multiple skleroze in sindrom razdražljivega črevesja. Vse to je posledica zmanjšanja monocitov, ki v telesu povzročajo vnetja, te celice pa nastanejo kot posledica prenajedanja.

Raziskava je potrdila, da 24 ur dolg post drastično zmanjša število monocitov, s tem pa tudi notranja vnetja, občutno manjši pa je tudi oksidativni stres, ki so jim izpostavljene celice. To se zgodi ne glede na vrsto hrane in kaže, da je vsakršno prenajedanje zelo škodljivo.

Še več!

Če izberete dieto, ki vključuje živila, ki v vašem organizmu povzročajo vnetja, skoraj zagotovo ne boste prišli do želenih rezultatov. Namesto tega lahko dobimo drobne ranice na črevesju iz česar se lahko razvije cela vrsta težkih bolezni. Diete, četudi vključujejo dan posta, zato niso primerne.

Ker se monociti pojavijo vsakič, ko se preveč najemo, bi morali takoj naslednji dan prakticirati post, ki je zgolj posledica nepravilnega prehranjevanja in ne rešitev. Če želite trdno zdravje, nikar ne pretiravajte s hrano in potem tudi post ne bo potreben.

Izračun dnevnega vnosa energije (kalorij)

Izračun energije (kalorij) po Mifflinovi enačbi velja za najnatančnejši približek, ki pa kljub vsemu lahko odstopa za 10 % v plus, ali minus.
, star let, visok cm in težek kg, potrebuje na dan 0 J (0 cal*).
* Velja za dneve, ko niste fizično aktivni.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani