Interaktivni dodatki:






Datum: 5. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Zdaj prihaja čas, ko bi morali nositi čili papriko v nogavicah

Strokovnjaki so že večkrat potrdili, da imamo na stopalih 72.000 živčnih končičev, ki vplivajo na delovanje celotnega organizma. Seveda, če vese, kaj, kam in kdaj ...

Stare babice so že davno nazaj za tople noge uporabljale poper, vendar pa danes vemo, da je pekoča paprika še bolj učinkovita. Prihaja namreč čas, ko bomo gretje nog še kako potrebovali. Hladne noge so spomladi velik problem.

Komponenta, ki nas greje v noge, je kapsaicin, ki širi ožilje in spodbuja prekrvavitev v telesu. Če si pred spanjem obujete nogavice v katere ste dali pekočo papriko, vas zagotovo ne bo zeblo v noge. Pri nekaterih ljudeh se reakcija pojavi takoj, pri drugih malo počasneje, zato nikar ne pretiravajte s preveč čilija v nogavicah. Prisluhnite svojemu organizmu.

Najbolje je, da svoje noge najprej potresete s čilijem v prahu in si nato nadenete nogavice. Pazite le, da ne pretiravate. Preveč vročine tudi ni dobro.

Kak drugi dan lahko to isto naredite s kurkumo, ingverjem in celo hrenom. Sami boste videli, kako ta zelišča vplivajo na vas.



Zdaj prihaja čas, ko bi morali nositi čili papriko v nogavicah
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani