Interaktivni dodatki:






Datum: 2. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Neverjetni učinki soka iz suhih sliv

Suhe slive veljajo za eno najboljših živil za urejanje prebave, izboljšanje slabokrvnosti in še kupa drugih pomembnih učinkov. Poskusite ...

Suhe slike sodijo med najboljše sadje našega prostora. Čeprav suhe slive najpogosteje jemo okrog božiča, pa si jih la privoščite tudi poleti, ko telo najbolj potrebuje pomoč suhih sliv.

Za kaj gre?

Suhe slive urejajo, zdravijo in lajšajo črevesne težave. Že v starih časih so z njimi lajšali zaprtje - tako pri odraslih, kot tudi pri otrocih. Sok spada med blaga naravna odvajala, ker pa vsebuje veliko železa in drugih mineralov, bi to moralo biti eno najpomembnejših živil, kar jih poznamo.

Sicer imata jabolčni in hruškov sok podobne lastnosti, vendar še zdaleč ne v takšnem obsegu, kot sok suhih sliv.

Sok suhih sliv uravnava holesterol. Ima namreč veliko klorogenske kisline, ki zmanjšuje raven slabega holesterola v telesu. Poleg tega ščiti pred poškodbami možganov in poškodbami na ožilju, ki bi lahko nastale zaradi preveč prostih radikalov. Ščiti srce in stabilizira krvni tlak (vsebuje veliko kalija, kar ohranja srce zdravo). Ker živimo v času, ko je najstniški diabetes v izjemnem porastu, bi prav zaradi tega morali vse industrijsko sladke pijače zamenjati s sokom suhih sliv. Nikakor ne moremo spregledati ogromne količine vlaknin, ki jih najdemo v slivah in delujejo zelo očiščevalno. In še eno prednost moramo izpostaviti: sok suhih slih vsebuje minerale in vitamine, ki krepijo lasne mešičke, da so lasje trdnejši in bolj sijoči.

Kako pripravite sok iz suhih sliv?

Preprosto: suhe slive dajte čez noč v vodo. Naslednje jutro odstranite koščice in vse skupaj z mešalniku zmiksajte. Sok razredčite po potrebi.

Na začetku bodite pozorni, kako slive delujejo na vašo prebavo. Na začetku popijte samo en kozarec razredčenega soka na dan, kasneje lahko tudi več, a ne več kot tri.

Okus lahko izboljšate, če dodate še malo domačega jabolčnega soka.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani