Interaktivni dodatki:






Datum: 7. NOV 22 - RECEPTI

Voda iz lubja

To je recept indijskih pastirjev, sodobna znanost pa je šokirana nad vplivom te vode na zdravje. Že prvi rezultati so pokazali, da se za tem skriva veliko več, kot se zdi ...

Zgodba se je začela nekaj let nazaj, ko se je po internetu pojavil recept za pathimughamovo vodo. Šlo naj bi za vodo, ki je po ajurvedskih pravilih med bolj zdravimi, a se je izkazalo, da je njena moč še močnejša, predvsem pa se za tem skriva veliko različnih in vsaj enako zdravih različic.

Danes vemo, da je voda iz lubja lahko izjemno učinkovita.

Kako pripraviti vodo iz lubja?

Recept za vodo iz lubja je sila preprost. Potrebujete 1 liter vode v katerega daste košček lubja, lahko katerega koli. Vodo na čim višji temperaturi segrejte tik do vrelišča (voda ne sme zavreti), nato posodo odstavite in precedite. Počakajte, da se voda ohladi na sobno temperaturo.

Skrivnost take vode se seveda skriva v lubju in se deleži posameznih sestavin med seboj razlikujejo, a nekaj je kljub vsemu značilno za vse vrste lubja (mimogrede: že res, da lahko količino lubja prilagajate svojemu okusu, a pri tem nikar ne pretiravajte, poleg tega pa je posušeno lubje veliko bolj učinkovito, kot sveže).

1. Lubje je dobro za kožo
Lubje ima izjemne protimikrobne lastnosti, ki med drugim celo preprečujejo zastrupitve s hrano, omejuje rast bakterij ...

2. Lubje je bogato z antioksidanti
Lubje je bogat vir antioksidantov in pomaga v boju proti škodljivim prostim radikalom. To velja za praktično vse vrste lubja.

3. Ohranja zdravo srce
Mnogi nutricisti so mnenja, da je rdečkasta barva za mišice in srce, ker se v njej skriva kup učinkovin, ki pomagajo tako srcu, kot tudi možganom, da je v našem organizmu vedno dovolj kisika.

4. Krepi prebavni sistem
Lubje je izredno učinkovito pri odvajanju toksinov, s tem pa se krepi prebavni sistem, imunski sistem, čisti se kri ...

Poskusite!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani