Interaktivni dodatki:






Datum: 14. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi, če teden ni zavračate kruh?

Nutricisti so si enotni: zavračanje kuha in pekovskega peciva ima izjemne posledice. Veste kakšne?

Čeprav so učinki izjemni, celo neverjetni, naj vas nikar ne skrbi. Gre za same pozitivne učinke in res je nenavadno, da kar naprej vztrajamo pri kruhu.

Medicina (in tudi cela vrsta raziskav) dokazuje, da seže po enem tednu izogibanja živilom iz kvasa in moke v telesu zniža nivo inzulina in glukoze.

Res je, da hitro zmanjšanje ogljikovih hidratov lahko povzroči nekaj težav pri presnovi, a če ta prehod naredite postopoma, ne boste imeli nobenih težav.

Še več!

Če ne jeste kruha, se vam bo v krvi zmanjšalo število trigliceridov in nekaterih frakcij holesterola (poznamo dva holesterola: dobrega in slabega - zmanjša se samo slab). Poleg tega se bo v črevesju upočasnila, po dveh mesecih pa povsem ustavila rast nekaterih patogenih bakterij in gliv.

Res je tudi, da nekateri nutricisti verjamejo v pozitiven vpliv polnozrnatega kruha, vendar te iste raziskave, kažejo, da je vpliv kruha iz otrobov in z dodanimi vitamini kvečjemu nevtralen, nikakor pa ne zdravju primeren (ima isto količino dobrih, kot slabih učinkov).

V vsakem primeru se morate o vsem tem prepričati sami in čim prej se odločite za prehrano brez kruha ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani