Interaktivni dodatki:






Datum: 17. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Trije znaki slabe vode

Kako veste, kdaj iz vaše pipe teče slaba voda in kaj to pomeni? Na žalost, nič dobrega ...

Slaba voda je pogosto vzrok za vrsto težkih bolezni, najhuje pa je, da se tega pogosto ne zavedamo. Bolezni prepoznamo šele, ko se pojavijo bolečine v želodcu, vendar je takrat že prepozno.

Strokovnjaki ocenjujejo, da 18 % bolezni, kot so hepatitis A, tifus in celo kolera, še vedno nastanejo od vode iz pipe. Ker pa so to bolezni, ki ne nastanejo čez noč, je težko dokazati povezavo.

Prav zato bodite pozorni na te tri znake iz katerih se lahko razvijejo težke bolezni:

  • Vonj
    Če ima voda slab vonj, v njej so vidni znaki rje ali vodnega kamna, po umivanju v pomivalnem stroju pa ostajajo na posodi madeži, potem je to lahko znak, da je v vodi (pre)več vodikovega sulfida, ki sicer ni nevaren, če je v zmernih količinah, a kljub vsemu morate biti previdni.

  • Madeži po umivanju
    Včasih boste na posodi prepoznali trde delce podobne pesku. V resnici je to vodni kamen, ki je v vsaki vodi iz pipe precej pogost. Ti delci peska lahko vplivajo na delovanje ledvic, sklepov, predvsem pa ožilja. Če pesek vidimo po umivanju v pomivalnem stroju, gre za precej nevarno zadevo, ki je na prvi pogled ni mogoče prepoznati, a se te soli nalagajo v našem telesu. Če je pesek tako velik, da ga vidite s prostim očesom, tako vodo takoj nehajte uporabljati za kuho.

  • Klorirana voda
    Skrbniki vodovodnega omrežja pogosto dodajajo klor (tudi, če rečejo, da tega ne počno, jim ne verjemite). Klor namreč nevtralizira mikroorganizme, na žalost pa ima enak učinek tudi na dobre mikroorganizme v vašem telesu. Klorirana voda je zelo rakotvorna, pušča sledi drugih težkih kovin, tvorijo se strupene dušikove spojine, v primeru manj kvalitetne vode, pa v njej ostajajo celo sledi naftnih derivatov. Tako vodo takoj nehajte uporabljati!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani